Show simple item record

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorGuerrero-López, Ángel
dc.contributor.authorAlbarracin Medina, María Guillermina
dc.contributor.authorBalart de los Inocentes, Elisabet
dc.contributor.authorBorràs-Martorell, Margarida
dc.contributor.authorFiguera Albet, Núria
dc.contributor.authorFornas Andreu, Olga
dc.contributor.authorJiménez Sánchez-Arevalo, Judit
dc.contributor.authorLuna Sazatornil, Rafael
dc.contributor.authorPardos Plaza, Jèssica
dc.contributor.authorRoca-Solanes, M. Teresa
dc.contributor.authorSoriano-Serrano, Àngels
dc.date.accessioned2023-08-07T08:28:12Z
dc.date.available2023-08-07T08:28:12Z
dc.date.issued2019-11-22
dc.identifier.citationGuerrero López A, Albarracin Medina MG, Balart de los Inocentes E, Borràs Martorell M, Figuera Albet N, Fornas Andreu O, et al. Guia per a gestionar correctament els aliments que contenen al·lèrgens en el sector de la restauració i comerç al detall. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2019. (Gestió del Coneixement; 2018-2019).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/10057
dc.descriptionAllergy alimentary; Intolerance alimentary; Celiac disease; Meals
dc.description.abstractIntroduction: This guide has been developed with the intention that it follows practice and helps improve the security in the management of the products that could contain allergens. Objective: Have a document with the information and tools required to work securely. Material and Method: the guide has been adapted to correctly manage the food in educational centers and other social canteens for people with allergies and/or intolerances and/or celiac disease. Conclusions: results in a guide which proposes good practices and protocols to correctly manage the risk and be able to serve safe foods, without allergens. Índex
dc.format.mimetypepdf
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;2018-2019
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectAl·lèrgia alimentària
dc.subject.meshFood Hypersensitivity
dc.titleGuia per a gestionar correctament els aliments que contenen al·lèrgens en el sector de la restauració i comerç al detall
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decshipersensibilidad a los alimentos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Guerrero López A] ] Servei de Salut Pública del Tarragonès, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Albarracin Medina MG] Instituto de Proyección Regional y Educación a Distancia (IPRED), Universidad Industrial de Santander (UIS), Bucamaranga, Colombia. [Balart de los Inocentes E] ICA FOODS, Barcelona, Spain. [Borràs Martorell M] Centre d’Atenció Primària de Cornudella, Institut Català de la Salut (ICS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Figuera Albet N] Kualigest Junts, qualitat i seguretat, Reus, Spain. [Fornas Andreu O] Ajuntament de Calafell, Tarragona, Spain. [Jiménez Sánchez-Arevalo J] Ajuntament de Castellbisbal, Barcelona, Spain. [Luna Sazatornil R] Diputació de Barcelona (DIBA), Barcelona, Spain. [Pardos Plaza J] Alergicus, Barcelona, Spain. [Roca Solanes MT] Servei de Salut Pública de l’Anoia, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Igualada, Spain. [Soriano Serrano, Àngels] Servei de Coordinació de Programes, Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record