dc.contributor | Departament de Salut |
dc.contributor.author | Guerrero-López, Ángel |
dc.contributor.author | Albarracin Medina, María Guillermina |
dc.contributor.author | Balart de los Inocentes, Elisabet |
dc.contributor.author | Borràs-Martorell, Margarida |
dc.contributor.author | Figuera Albet, Núria |
dc.contributor.author | Fornas Andreu, Olga |
dc.contributor.author | Jiménez Sánchez-Arevalo, Judit |
dc.contributor.author | Luna Sazatornil, Rafael |
dc.contributor.author | Pardos Plaza, Jèssica |
dc.contributor.author | Roca-Solanes, M. Teresa |
dc.contributor.author | Soriano-Serrano, Àngels |
dc.date.accessioned | 2023-08-07T08:28:12Z |
dc.date.available | 2023-08-07T08:28:12Z |
dc.date.issued | 2019-11-22 |
dc.identifier.citation | Guerrero López A, Albarracin Medina MG, Balart de los Inocentes E, Borràs Martorell M, Figuera Albet N, Fornas Andreu O, et al. Guia per a gestionar correctament els aliments que contenen al·lèrgens en el sector de la restauració i comerç al detall. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2019. (Gestió del Coneixement; 2018-2019). |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/10057 |
dc.description | Al·lèrgia alimentària; Intolerància alimentària; Malaltia celíaca; Menjars |
dc.description.abstract | Introducció: aquesta guia s'ha elaborat amb la intenció que sigui pràctica i ajudi a
millorar la seguretat en la gestió d’aliments que poden contenir al·lèrgens. Objectiu:
Disposar d’un document informatiu amb eines per treballar amb seguretat. Material
i mètode: s'ha adaptat la Guia per gestionar correctament els aliments en centres
educatius i altres menjadors socials per a persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies
i/o malaltia celíaca. Conclusions: resulta una guia amb propostes de bones
pràctiques i protocols per gestionar el risc que poden suposar els al·lèrgens amb la
finalitat de proporcionar aliments segurs. |
dc.format.mimetype | pdf |
dc.language.iso | cat |
dc.publisher | Agència de Salut Pública de Catalunya |
dc.relation.ispartofseries | Gestió del Coneixement;2018-2019 |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Al·lèrgia alimentària |
dc.subject.mesh | Food Hypersensitivity |
dc.title | Guia per a gestionar correctament els aliments que contenen al·lèrgens en el sector de la restauració i comerç al detall |
dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
dc.subject.decs | hipersensibilidad a los alimentos |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.contributor.authoraffiliation | [Guerrero López A] ] Servei de Salut Pública del Tarragonès, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Albarracin Medina MG] Instituto de Proyección Regional y Educación a Distancia (IPRED), Universidad Industrial de Santander (UIS), Bucamaranga, Colombia. [Balart de los Inocentes E] ICA FOODS, Barcelona, Spain. [Borràs Martorell M] Centre d’Atenció Primària de Cornudella, Institut Català de la Salut (ICS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Figuera Albet N] Kualigest Junts, qualitat i seguretat, Reus, Spain. [Fornas Andreu O] Ajuntament de Calafell, Tarragona, Spain. [Jiménez Sánchez-Arevalo J] Ajuntament de Castellbisbal, Barcelona, Spain. [Luna Sazatornil R] Diputació de Barcelona (DIBA), Barcelona, Spain. [Pardos Plaza J] Alergicus, Barcelona, Spain. [Roca Solanes MT] Servei de Salut Pública de l’Anoia, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Igualada, Spain. [Soriano Serrano, Àngels] Servei de Coordinació de Programes, Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |