dc.contributor | Departament de Salut |
dc.date.accessioned | 2023-08-08T09:39:22Z |
dc.date.available | 2023-08-08T09:39:22Z |
dc.date.issued | 2023-07 |
dc.identifier.citation | Alcaloides derivats del tropà. Acsa brief. 2023 jul.-ag.:1-4. |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/10065 |
dc.description | Alcaloides; Contaminants alimentaris; Plantes |
dc.description.abstract | Aquest article tracta de la contaminació de l’atropina i l’escopolamina. La via d’exposició a l’atropina i l’escopolamina en humans és a través de la ingesta accidental d’alguna part (baies, fulles o arrels) de plantes com ara la belladona (Atropa belladonna), l’estramoni (Datura stramonium) o l’herba queixalera (Hyoscyamus niger). |
dc.language.iso | cat |
dc.language.iso | spa |
dc.publisher | Agència Catalana de Seguretat Alimentària |
dc.relation.ispartofseries | Acsa brief;04-juliol-agost |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Alcaloides |
dc.subject | Metabòlits vegetals |
dc.subject | Atropina |
dc.subject.mesh | Alkaloids |
dc.subject.mesh | Atropine |
dc.subject.mesh | Scopolamine |
dc.title | Alcaloides derivats del tropà |
dc.title.alternative | Alcaloides derivados del tropano |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article |
dc.subject.decs | alcaloides |
dc.subject.decs | atropina |
dc.subject.decs | escopolamina |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |