Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorGuerrero-López, Ángel
dc.contributor.authorBalart de los Inocentes, Elisabet
dc.contributor.authorEsteban Ramallete, Cristina
dc.contributor.authorFiguera Albet, Núria
dc.contributor.authorFornas Andreu, Olga
dc.contributor.authorJaime Soler, Fernando
dc.contributor.authorMas Serra, Cristina
dc.contributor.authorSalas-Val, Natalia
dc.contributor.authorVendrell-Cedó, Jordi
dc.date.accessioned2024-01-15T08:37:00Z
dc.date.available2024-01-15T08:37:00Z
dc.date.issued2017-05
dc.identifier.citationGuerrero López A, Balart de los Inocentes E, Esteban Ramallete C, Figuera Albet N, Fornas Andreu O, Jaime Soler F, et al. Guia per gestionar correctament els aliments en centres educatius i altres menjadors socials per a persones amb al·lèrgies, intoleràncies alimentàries i/o malaltia celíaca. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2017. (Gestió del Coneixement; 2016-2017).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/10853
dc.descriptionAl·lèrgies alimentàries; Intoleràncies alimentàries; Malaltia celíaca; Menjadors socials
dc.description.abstractAquesta guia ha estat elaborada per una comunitat de pràctica (CoP) amb l’objectiu de facilitar la gestió dels aliments en menjadors socials. També pretén aclarir conceptes perquè qui hagi de tractar persones amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries i malaltia celíaca tingui la seguretat que actua de la manera correcta en cada moment. En l’elaboració de la guia hi han participat professionals de diversos perfils, que han posat tot el seu coneixement i experiència perquè aquest document sigui útil, entenedor, complet i pràctic. Pel volum d’informació i l’evolució mèdica constant en la definició de conceptes, hem optat per situar en annexos una sèrie de materials perquè els conceptes bàsics siguin més fàcils de localitzar i d’assimilar i la informació més tècnica quedi reservada a les persones que vulguin aprofundir en la matèria. També hem dissenyat tres tallers per practicar alguns conceptes de manera que l’aplicació de la teoria sigui més senzilla. Estan inclosos com a annexos: el semàfor del risc, l’elaboració de fitxes tècniques i l’anafilaxi i com actuar davant d’una reacció adversa greu.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;2016-2017
dc.rightsAttribution 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectAl·lèrgia alimentària
dc.subjectMalaltia celíaca
dc.subjectEscolars - Alimentació
dc.subject.meshFood Hypersensitivity
dc.subject.meshCeliac Disease
dc.subject.meshSchools
dc.titleGuia per gestionar correctament els aliments en centres educatius i altres menjadors socials per a persones amb al·lèrgies, intoleràncies alimentàries i/o malaltia celíaca
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decshipersensibilidad a los alimentos
dc.subject.decsenfermedad celíaca
dc.subject.decsescuelas
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Guerrero López A] Servei de Salut Pública Tarragonès, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Balart de los Inocentes E] Premiumlab, Ordesa, Sant Boi del LLobregat, Spain. [Esteban Ramallete C] Consultoria, Barcelona, Spain. [Figuera Albet N] Kualigest Junts, qualitat i seguretat, Barcelona, Spain. [Fornas Andreu O] Ajuntament de Calafell, Spain. [Mas Serra C] Menjars de la Mediterrània, Barcelona, Spain. [Salas Val N] Servei de Salut Pública al Camp de Tarragona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Vendrell Cedó J] Servei de Salut Pública a les Terres de l’Ebre, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tortosa, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple