Resum
Aquesta publicació, elaborada per una Comunitat de Pràctica (CoP), pretén donar una visió general del control oficial dels complements alimentaris a Catalunya mitjançant el recull de les diferents fonts normatives i documentals, amb la finalitat principal de tenir una eina de suport per al personal de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i altres administracions i professionals del sector.
A més, amb l’elaboració d’aquesta Guia es vol ajudar a entendre què són els complements alimentaris i donar a conèixer què es fa des de les administracions públiques per controlar i mantenir la seguretat alimentària.
El document s’estructura en diversos apartats, que inclouen la inscripció al registre sanitari de les empreses que comercialitzen complements alimentaris i el control oficial, la notificació d’aquests complements i la normativa aplicable, sense deixar d’aprofundir en aspectes relacionats amb la composició, l’envasament, l’etiquetatge, els contaminants i els criteris microbiològics.
Aquesta Guia es complementa amb un altre document Annex amb les taules de consulta per identificar els ingredients que intervenen en la composició dels complements alimentaris i un protocol per a la revisió de l’etiquetatge.
Paraules clau
Complements alimentaris; Control oficial; Guia; Seguretat alimentària
Citació recomanada
Juliachs Petit E, Ardèvol Ferrer E, Armengol Gili S, Badia-del-Romero JC, Bengochea Buonamisis AM, Bonet Alarcón C, et al. Complements alimentaris: control oficial; guia. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2023. (Gestió del Coneixement; 2022-2023).
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/11114Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: