Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorCamps-Cura, Neus
dc.contributor.authorCardeñosa-Marín, Neus
dc.contributor.authorCorachan, Manel
dc.contributor.authorDomínguez-García, Àngela
dc.contributor.authorFaixedas-Brunsoms, Maria T.
dc.contributor.authorGarrido-Morales, Patricio
dc.contributor.authorGómez-Prat, Jordi
dc.date.accessioned2016-12-14T08:34:24Z
dc.date.available2016-12-14T08:34:24Z
dc.date.issued2001-07
dc.identifier.citationCamps-Cura N, Cardeñosa-Marín N, Corachan M, Domínguez-García À, Faixedas-Brunsoms MT, Garrido-Morales P, et al. Protocol d'actuació per al control de malalties parasitàries en immigrants. Barcelona: Direcció General de Salut Pública; 2001.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/2590
dc.descriptionImmigrants; Parasitosis; Eosinofília
dc.description.abstractProtocol d’actuació per al control de les malalties parasitàries en immigrants dirigida als professionals sanitaris que treballen en l’atenció primària de salut que ofereix uns criteris bàsics que els permetin descartar, o diagnosticar i tractar, algunes malalties que són més freqüents en els immigrants de determinades àrees que en la població autòctona de Catalunya. Es presenta, en primer lloc, un protocol comú de cribratge per aplicar a les persones asimptomàtiques però que poden estar parasitades, independentment de la zona de procedència. A continuació es detallen els cribratges específics que s’han de fer segons la zona de procedencia i seguidament es presenten les possibles etiologies en què cal pensar davant de pacients que presenten eosinofília acompanyada de dolor abdominal o diarrea; alteracions dèrmiques o de parts toves; infiltrat pulmonar. També es descriuen les proves que han de realitzar-se per poder diagnosticar aquestes malalties. Es presenten les principals parasitosis que cursen sense eosinofília segons el seu quadre clínic i la distribució geogràfica. Trobem també un resum dels tractaments d’elecció per a les malalties parasitàries que es presenten en aquest protocol d’actuació. Finalment, es presenten l’epidemiologia, el quadre clínic, el diagnòstic i el tractament de dues malalties (malària i leishmaniosi) que, per la seva freqüència i gravetat, mereixen un abordatge diferenciat.
dc.language.isocat
dc.publisherDirecció General de Salut Pública
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectMalalties parasitàries - Diagnòstic
dc.subjectMalalties parasitàries - Tractament
dc.subjectImmigrants - Malalties
dc.subject.meshParasitic Diseases
dc.subject.mesh/diagnosis
dc.subject.meshEmigration and Immigration
dc.titleProtocol d'actuació per al control de malalties parasitàries en immigrants
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsenfermedades parasitarias
dc.subject.decs/diagnóstico
dc.subject.decsemigración e inmigración
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Camps-Cura N] Delegació Territorial de Sanitat i Seguretat Social a Girona, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Cardeñosa-Marín N] Direcció General de Salut Pública, Departament de Sanitat i Seguretat Social, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Corachan M] Unitat de Malalties Tropicals, Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Barcelona, Spain. [Domínguez-García À, Garrido-Morales P] Direcció General de Salut Pública, Departament de Sanitat i Seguretat Social, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Faixedas-Brunsoms MT] Regió Sanitària de Girona, Servei Català de la Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Gómez-Prat J] Unitat de Malalties Tropicals, Importades i Vacunacions Internacionals, Institut Català de la Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple