Cerca
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i el comerç majorista
(2013-06)
Aquesta guia vol ser una eina perquè els excedents alimentaris consumibles
que els establiments de restauració i comerç minorista no
poden comercialitzar arribin a les persones beneficiàries, a través de
les entitats ...
Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector vitivinícola: document per a la implantació de l'autocontrol basat en el sistema d'anàlisi de perills i punts de control crític
(2012-02)
La GPCH vitivinícola s’estructura en dues parts ben diferenciades: la primera part està dedicada als
programes de prerequisits i registres derivats, a més conté tots els plans voluntaris que configuren el
sistema d’higiene ...
Mesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues: l'ús de l'hipoclorit de sodi
(2018-04)
S’avaluen diferents elements que cal tenir en compte en el procés de desinfecció de fruites i hortalisses en el marc de la restauració col·lectiva. Alhora és té en compte l’actual context normatiu, els riscos/beneficis ...
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a les explotacions lleteres de bestiar oví i cabrum
(2011)
A la Guia de pràctiques correctes d’higiene
per a les explotacions lleteres de bestiar oví i cabrum s'hi troba la normativa interpretada, ja que s'estableixen unes
directrius per facilitar-ne el compliment i alhora per ...
Microplàstics i nanoplàstics en la cadena alimentària: situació actual
(2019-11)
L’augment de residus de plàstics en el medi ambient, sobretot en mars i oceans, i la
presència de formes microscòpiques dels productes plàstics (micropartícules i
nanopartícules) ha generat, a part d’una preocupació ...
L'ús dels fitosanitaris en l'agricultura
(2018-03-01)
Dossier d'informació rellevant per desenvolupar una tasca pedagògica en relació amb l'ús de fitosanitaris en l'agricultura. L'estratègia no passa tant per evitar la utilització de fitosanitaris, sinó per promoure la ...
Guia de bones pràctiques agrícoles i de pràctiques correctes d'higiene per a les explotacions vitícoles
(2017-09)
El cultiu de la vinya és tradicional a la majoria de les comarques de Catalunya i ocupa més de 55.000 hectàrees distribuïdes pels paisatges més diversos de la nostra geografia. Les condicions climàtiques i de sòl de les ...
Guia de pràctiques correctes d'higiene per als restaurants
(2015-03)
Aquesta guia pretén ajudar els responsables dels restaurants i també els treballadors (cuiners,
cambrers, etc.) a interpretar la diversitat de normatives legals de seguretat i higiene dels aliments
que provenen de la ...
Dossier d’informació rellevant per desenvolupar una tasca pedagògica en relació amb: la bioresistència o resistència als antimicrobians
(2017-10-30)
Amb aquest document es pretén ajudar als professionals a explicar el problema de manera pedagògica en base al coneixement científic disponible per tal de poder traslladar a la ciutadania l’impacte que pot arribar a tenir, ...
Extensió de la data de consum dels aliments: criteris per a l'aprofitament segur
(2018-04)
El document revisa les causes, intrínseques i extrínseques, i els mecanismes de degradació dels aliments i el sistema de marcatge de dates als envasos. Segons aquesta revisió, estableix uns
criteris i uns períodes per al ...