Prevenció i reducció de micotoxines al llarg de la cadena alimentària: informe aprovat pel Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària en la reunió d’ 1 de juny de 2016
Resum
Els agricultors, els ramaders, els operadors d’empresa alimentària i de fabricació de pinsos necessiten tenir a l’abast els coneixements necessaris per prevenir, reduir o evitar la contaminació per micotoxines dels seus productes.
Les micotoxines són substàncies molt estables i és molt difícil eliminar-les de l’aliment. Resisteixen pràcticament tots els processos de la indústria alimentària i, en tot cas, alguns d’aquests processos només aconsegueixen reduir-ne la concentració. Per això és tan important la prevenció del desenvolupament dels fongs en les matèries primeres.
La política de seguretat alimentària de la Unió Europea sempre ha apostat per aplicar mesures preventives per afrontar els perills alimentaris. Però, atès la magnitud del problema de les micotoxines, recentment s’ha obert la via d’aplicar tractaments de destoxicació per a matèries primeres destinades a pinsos.
Aquest document, que va adreçat a l’agricultor i als operadors de la indústria alimentària i dels pinsos, documenta mètodes de prevenció i de reducció que es poden aplicar a Europa, així com altres mètodes que han demostrat ser eficaços experimentalment o estan permesos fora de la Unió Europea.
Paraules clau
Fongs; Micotoxines; Aliments; Pinsos; Destoxicació
Citació recomanada
Prevenció i reducció de micotoxines al llarg de la cadena alimentària: informe aprovat pel Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària en la reunió d’ 1 de juny de 2016. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2016.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/2729Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: