Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorGrau-Magaña, María
dc.date.accessioned2017-04-26T09:44:51Z
dc.date.available2017-04-26T09:44:51Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationGrau M. Utilidad de los listados de verificación quirúrgica: efecto sobre las relaciones y comunicación en el equipo de trabajo, la morbi-mortalidad y la seguridad del paciente. Barcelona: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya; 2015.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/2806
dc.descriptionLlistats de verificació quirúrgica; Seguretat del pacient; Prevenció de morbimortalitat
dc.description.abstractObjectiu: Analitzar l'efecte dels llistats de verificació quirúrgica sobre les relacions i comunicacions en l'equip de treball, la morbimortalitat secundària a procediments quirúrgics i la seguretat del pacient. Tipus d'intervenció: Utilització de llistats de verificació quirúrgica segons el model proposat per la Organització Mundial de la Salut (OMS), SURPASS i Joint Committee. Disseny de l'estudi: Revisió sistemàtica de la literatura científica. Metodologia: Es van consultar les bases de dades Medline, Scopus, The Cochrane Library Plus, ISI Web of Knowledge, TRIP Database, National Health Service Evidence, National Health Service Centre for Reviews and Dissemination, Health Technology Assessment Database, National Health Service Economic Evaluation Database, Database of Abstracts and Reviews of Effects mitjançant les paraules clau d'interès i les referències dels articles més destacats. Es van seleccionar els articles amb major qualitat de l'evidència científica publicats des de 2004. Resultats: De les 259 referències identificades, se'n van seleccionar 14 segons els criteris d'inclusió establerts: 4 revisions sistemàtiques i metaanàlisis i 10 revisions sistemàtiques. Els llistats de verificació sistemàtica vàren mostrar un efecte positiu sobre la seguretat del pacient quirúrgic (descens en la tasa de complicacions, de mortalitat i d'infecció de la ferida quirúrgica). Aquesta eina també promovia una major comunicació entre els membres de l'equip quirúrgic. Tot i així, és necessari eliminar barreres per aconseguir una implementació eficient que ajudi a tenir una alta tasa de cumpliment. Conclusió: Els llistats de verificació quirúrgica produien un efecte positiu sobre la millora de les relacions i comunicació en l'equip de treball, la reducció de la morbimortalitat secundaria a procediments quirúrgics i la millora de la seguretat del pacient.
dc.language.isospa
dc.publisherAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
dc.publisherMinisterio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad
dc.relation.ispartofseriesInformes de Evaluación de Tecnologías Sanitarias;
dc.relation.ispartofseriesInformes, estudios e investigación;
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectCirurgia
dc.subjectTecnologia mèdica - Avaluació
dc.subject.meshPatient Safety
dc.subject.meshGeneral Surgery
dc.subject.meshTechnology Assessment, Biomedical
dc.titleUtilidad de los listados de verificación quirúrgica: efecto sobre las relaciones y comunicación en el equipo de trabajo, la morbi-mortalidad y la seguridad del paciente
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsseguridad del paciente
dc.subject.decscirugía general
dc.subject.decsevaluación de tecnologías biomédicas
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple