Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorLópez-Aguilà, Sílvia
dc.contributor.authorSurís, Xavier
dc.contributor.authorLarrosa, Marta
dc.contributor.authorGalimany, Jordi
dc.contributor.authorAlmazán, Cari
dc.date.accessioned2017-09-27T07:53:02Z
dc.date.available2017-09-27T07:53:02Z
dc.date.issued2012-01
dc.identifier.citationLópez-Aguilà S, Almazán C, Surís X, Larrosa M, Galimany J. Dolor cervical: utilització apropiada de les proves de diagnòstic per la imatge. Barcelona: Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut; 2012.
dc.identifier.otherCT01/2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3076
dc.descriptionDolor cervical; Proves; Diagnòstic per la imatge
dc.description.abstractObjectius: L’objectiu d’aquest document va ser consensuar els procediments diagnòstics a utilitzar en situacions clíniques comunes en el dolor cervical no traumàtic, per tal de reduir la variabilitat de la pràctica clínica i adequar les tecnologies segons la seva capacitat diagnòstica i la patologia a estudiar, tenint en compte els riscos per a la salut. Metodologia: S’ha utilitzat el mètode Delphi per assolir el consens en un grup de clínics sobre l’adequació de les proves de diagnòstic per imatge. Es van convidar 41 clínics de diverses especialitats (radiòlegs, reumatòlegs, ortopedes, rehabilitadors i metges d’atenció primària) a participar en l’estudi per puntuar de 0 (poc apropiat) a 9 (molt apropiat) l’ús de cinc tecnologies de diagnòstic per imatge en sis situacions clíniques diferents considerades com a freqüents en el nostre context, durant tres rondes consecutives. Resultats En el dolor cervical no traumàtic la radiologia simple, la ressonància magnètica i la gammagrafia òssia poden ser apropiades en les diferents situacions clíniques descrites. La tomografia computada no ha estat valorada com a apropiada en cap de les situacions clíniques proposades. Conclusions: La cervicàlgia aguda simple no complicada no requereix cap tipus de prova de diagnòstic per la imatge. En la resta de situacions clíniques la radiologia simple pot ser pertinent així com algunes de les altres proves d’imatge avaluades.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectDiagnòstic per la imatge
dc.subjectCervicàlgia
dc.subject.meshDiagnostic Imaging
dc.subject.meshNeck Pain
dc.titleDolor cervical: utilització apropiada de les proves de diagnòstic per la imatge
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB. 14782-2012
dc.subject.decsdiagnóstico por imagen
dc.subject.decsdolor de cuello
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[López-Aguilà S, Almazán C] Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona; Spain. [Surís X, Larrosa M] Pla director de malalties reumàtiques i de l’aparell locomotor, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Galimany J] Direcció General de Planificació i Recerca en Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple