Resum
Les interaccions rellevants entre aliments i medicaments són aquelles que produeixen una modificació significativa de l’activitat farmacològica del fàrmac administrat, la qual cosa pot comportar un ajust de la dosi o inclús canviar o evitar el tractament.
La incidència i magnitud és variable, però el potencial és molt elevat ja que els aliments són les substàncies que més s’associen amb l’administració de medicaments.
Els factors de risc que afavoreixen les interaccions depenen dels pacients, dels medicaments i del tipus d’aliment. Les interaccions poden ser farmacocinètiques o farmacodinàmiques, i les més freqüents són les que afecten l’absorció dels fàrmacs i les que interfereixen amb la metabolització a través del CYP450. La manera més eficaç de prevenir la interacció és informar adequadament com s’ha de prendre el medicament
en relació amb els àpats i considerar sempre que es pugui l’alternativa més segura.
Paraules clau
Interaccions; Aliments; Medicaments
Citació recomanada
Madridejos R. Què cal recordar sobre les interaccions dels aliments amb els medicaments?. Butll Inf Ter. 2018 Maig;29(05):29-36.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/3896Aquest element apareix a les col·leccions següents
- DS - Articles científics [353]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: