Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorFalcó-Gómez, Gemma
dc.contributor.authorAluja-Llort, Noemí
dc.contributor.authorManresa-Blázquez, Montserrat
dc.date.accessioned2019-11-29T07:39:01Z
dc.date.available2019-11-29T07:39:01Z
dc.date.issued2019-11
dc.identifier.citationFalcó-Gómez G, Aluja-Llort N, Manresa-Blázquez M. Identificació i difusió de la producció científica de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII: les bibliotecàries prenem la iniciativa. Pòster presentat a: III Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya; 2019 Novembre 14-15; Barcelona.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4426
dc.descriptionVisibilitat; Producció científica; Biblioteca 2.0
dc.description.abstractIntroducció L’any 2013, després de conèixer les actuacions d’altres biblioteques en la difusió de la producció científica pròpia, les bibliotecàries de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (d’ara endavant, HJ23) veiem l’oportunitat d’iniciar un nou servei a la nostra institució: la identificació i difusió de la producció científica de l’HJ23. Metodologia Per detectar la producció científica elaborem una estratègia de cerca, tenint en compte totes les variants del nom de la nostra institució utilitzades pels autors. Adaptem l’estratègia per a Pubmed, Scopus i Google Acadèmic, per tal de localitzar el màxim de publicacions sota el nom de l’HJ23, activant les alertes en cada base de dades per poder‐ne fer el seguiment. Introduïm les dades bibliogràfiques verificades de cada document al gestor bibliogràfic. A partir d’aquí, fem la difusió periòdicament de la nostra producció científica mitançant el butlletí de la Biblioteca, l’InfoBiblio. Paral∙lelament i des de l’any 2016, elaborem els tuits de cada publicació científica, afegint l’etiqueta #hjoan23publica, així com d’altres etiquetes que millorin la visibilitat de la nostra investigació. Aquests tuits es publiquen des del compte institucional de Twitter @hjoan23. L’any 2018 iniciem l’arxiu digital dels articles que tenen filiació institucional. Això ho fem mitjançant el nostre Servei d’Obtenció de Documents. Resultats Des que vam començar hem identificat més de 400 publicacions amb filiació HJ23, tots ells s’han publicat a l’InfoBiblio, s’han elaborat tuits perquè siguin publicats des del compte @hjoan23 al Twitter, i des del 2018 aquestes publicacions s’han recopilat i arxivat a text complet. Conclusions La nostra aportació millora tant la identificació i arxiu com la visibilitat de la investigació que es fa des de l’HJ23, així com també la normalització del nom de filiació de la nostra institució, que es fa conjuntament amb la direcció de l’Hospital. El futur de la identificació i difusió de la producció científica de l’HJ23 passa per la seva incorporació al repositori institucional Scientia que n’afavoreix l’accessibilitat, la visibilitat, l’impacte i el reconeixement.
dc.language.isocat
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectDivulgació científica
dc.subjectBiblioteques digitals
dc.subjectCerca documental en línia
dc.subject.meshScientific Communication and Diffusion
dc.subject.meshLibraries, Digital
dc.subject.meshElectronic Publications
dc.titleIdentificació i difusió de la producció científica de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII: les bibliotecàries prenem la iniciativa
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.subject.decscomunicación y difusión científica
dc.subject.decsbibliotecas digitales
dc.subject.decspublicaciones electrónicas
dc.relation.conferencenameIII Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya
dc.relation.conferencedate2019-11
dc.relation.conferenceplaceBarcelona
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/submittedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationHospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, Tarragona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple