Cerca
Ara mostrant els elements 1-10 d 10
Contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol
(2018-03)
Article sobre els contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol. Els seus efectes sobre la salut, avaluacions del risc i valors legals en aliments, ...
Arsènic, dades recents sobre exposició i risc
(2017-01)
Article que parla sobre l'arsènic i aporta dades recents sobre la seva exposició i risc per la salut de les persones.
Acrilamida
(2017-07)
Article que parla sobre l'acrilamida, una substància química
utilitzada per a diverses aplicacions
industrials, entre d’altres, l’elaboració de
materials plàstics en contacte amb els
aliments, i fa una avaluació ...
Les dioxines i els PCB similars a les dioxines
(2022-11)
Aquest document tracta de les dioxines i els bifenils policlorats (PCB) i les seves característiques i toxicitat.
Listeria monocytogenes
(2018-05)
Article que tracta sobre la Listeria, les seves característiques, la listeria als aliments, la listeriosi humana i la seva evolució i recomanacions per grups de risc.
Reavaluació del glifosat
(2018-07)
Article que reavalua l'herbicida glifosat i afegeix noves disposicions específiques a tenir en compte a les autoritzacions, per part dels estats membres, de productes fitosanitaris que continguin glifosat.
Possibles fonts de contaminació dels principals microorganismes de transmissió alimentària: factors de risc
(2021-08)
Conèixer quines són les possibles fonts d’infecció de les malalties de caràcter infecciós
transmeses pels aliments és bàsic per orientar i prioritzar les accions destinades a reduir aquest risc biològic. Això ha de ...
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2019-09)
Article que parla del clorat i del perclorat, sals de clor que poden estar presents als aliments com a contaminants; la problemàtica, la normativa i el control en els aliments així com les avaluacions del risc que comporta.
Els microorganismes més persistents en els entorns de producció i processament d’aliments
(2024-01)
Aquest article tracta sobre els bacteris que predominen en l’entorn de producció d’aliments, se centra en els factors que augmenten la probabilitat de persistència de microorganismes en l’àmbit de les instal·lacions i ...
Aspergillus flavus i les aflatoxines
(2024-03)
Article que tracta sobre a presència de micotoxines en els aliments. Els fongs que produeixen micotoxines creixen generalment durant la producció i l'emmagatzematge dels productes vegetals. Les micotoxines que poden presentar ...