Cerca
Ara mostrant els elements 1-9 d 9
Nanotecnologia: interès en la indústria alimentària i la seva regulació
(2023-03)
Aquest article tracta de la nanotecnologia i les diferents aplicacions a la indústria alimentaria.
Àcid erúcic: un contaminant present en olis i greixos vegetals
(2019-07)
Article que parla de l’àcid erúcic, àcid gras monoinsaturat que es troba en llavors comestibles de plantes com la colza i la mostassa, i la seva presència en olis i greixos vegetals destinats al consum humà; el contingut ...
Els hidrocarburs d’olis minerals
(2017-03)
Article que parla sobre els hidrocarburs d'olis minerals; què són, els seus usos i aplicacions i l'avaluació del risc dels MOH presents en els aliments.
Ús dels guants en la manipulació d’aliments: quin tipus de guants utilitzem
(2019-03)
Article que parla sobre l'ús de guants durant la manipulació d'aliments per tal d'evitar la propagació de malalties infeccioses comunes.
El control de Listeria monocytogenes en el procés d’elaboració, comercialització i venda dels vegetals congelats
(2021-05)
Aquest document es basa en les conclusions d’un estudi realitzat per experts en riscos microbiològics de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i publicat l’abril de 2020. La necessitat de portar-lo a terme ...
Furan
(2018-01)
El furà és un compost orgànic que es forma durant el tractament dels aliments amb calor intensa. El furà i metilfurans poden estar presents als aliments com a contaminants de procés, ja que es formen de manera natural ...
Escherichia coli, el serotip productor de toxina de Shiga (STEC): mesures de control en la carn de boví
(2023-01)
Aquest escrit es basa en el document publicat enguany per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS). S’hi revisa la informació disponible sobre ...
Alumini
(2017-10)
Article que parla de l'exposició dietètica a l'alumini, els efectes que pot tenir sobre la salut i les avaluacions de risc que s'han dut a terme.
Àcids grassos trans i mesures de reducció
(2018-09)
Article que parla sobre els àcids grassos trans, un tipus d'àcids grassos instaturats; la seva presència en aliments, les repercussions que tenen sobre la salut i les possibles mesures per reduir-los.