Cerca
Cianobacteris i microcistines a l’aigua
(2023-05)
Aquest article tracta de la proliferació d’algues nocives –cianobacteris- en aigua dolça i com aquesta afecta a la qualitat de l’aigua i al subministrament d’aigua potable.
Contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol
(2018-03)
Article sobre els contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol. Els seus efectes sobre la salut, avaluacions del risc i valors legals en aliments, ...
Arsènic, dades recents sobre exposició i risc
(2017-01)
Article que parla sobre l'arsènic i aporta dades recents sobre la seva exposició i risc per la salut de les persones.
Acrilamida
(2017-07)
Article que parla sobre l'acrilamida, una substància química
utilitzada per a diverses aplicacions
industrials, entre d’altres, l’elaboració de
materials plàstics en contacte amb els
aliments, i fa una avaluació ...
Les dioxines i els PCB similars a les dioxines
(2022-11)
Aquest document tracta de les dioxines i els bifenils policlorats (PCB) i les seves característiques i toxicitat.
Listeria monocytogenes
(2018-05)
Article que tracta sobre la Listeria, les seves característiques, la listeria als aliments, la listeriosi humana i la seva evolució i recomanacions per grups de risc.
Reavaluació del glifosat
(2018-07)
Article que reavalua l'herbicida glifosat i afegeix noves disposicions específiques a tenir en compte a les autoritzacions, per part dels estats membres, de productes fitosanitaris que continguin glifosat.
Data de caducitat o de consum preferent?
(2021-10)
Aquest document és un extracte traduït de l’opinió
científica de l’EFSA a la Guia per al marcatge de
les dates i la informació relacionada amb els
aliments: part 1 (marcatge de la data), on es
destaca la informació ...
Possibles fonts de contaminació dels principals microorganismes de transmissió alimentària: factors de risc
(2021-08)
Conèixer quines són les possibles fonts d’infecció de les malalties de caràcter infecciós
transmeses pels aliments és bàsic per orientar i prioritzar les accions destinades a reduir aquest risc biològic. Això ha de ...
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2019-09)
Article que parla del clorat i del perclorat, sals de clor que poden estar presents als aliments com a contaminants; la problemàtica, la normativa i el control en els aliments així com les avaluacions del risc que comporta.