Cerca
Àcid erúcic: un contaminant present en olis i greixos vegetals
(2019-07)
Article que parla de l’àcid erúcic, àcid gras monoinsaturat que es troba en llavors comestibles de plantes com la colza i la mostassa, i la seva presència en olis i greixos vegetals destinats al consum humà; el contingut ...
Els hidrocarburs d’olis minerals
(2017-03)
Article que parla sobre els hidrocarburs d'olis minerals; què són, els seus usos i aplicacions i l'avaluació del risc dels MOH presents en els aliments.
Arsènic, dades recents sobre exposició i risc
(2017-01)
Article que parla sobre l'arsènic i aporta dades recents sobre la seva exposició i risc per la salut de les persones.
Acrilamida
(2017-07)
Article que parla sobre l'acrilamida, una substància química
utilitzada per a diverses aplicacions
industrials, entre d’altres, l’elaboració de
materials plàstics en contacte amb els
aliments, i fa una avaluació ...
Listeria monocytogenes
(2018-05)
Article que tracta sobre la Listeria, les seves característiques, la listeria als aliments, la listeriosi humana i la seva evolució i recomanacions per grups de risc.
Reavaluació del glifosat
(2018-07)
Article que reavalua l'herbicida glifosat i afegeix noves disposicions específiques a tenir en compte a les autoritzacions, per part dels estats membres, de productes fitosanitaris que continguin glifosat.
Data de caducitat o de consum preferent?
(2021-10)
Aquest document és un extracte traduït de l’opinió
científica de l’EFSA a la Guia per al marcatge de
les dates i la informació relacionada amb els
aliments: part 1 (marcatge de la data), on es
destaca la informació ...
Furan
(2018-01)
El furà és un compost orgànic que es forma durant el tractament dels aliments amb calor intensa. El furà i metilfurans poden estar presents als aliments com a contaminants de procés, ja que es formen de manera natural ...
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2020-07)
El clorat i el perclorat són anions de sals de clor, derivades respectivament de l’àcid clòric i de l’àcid perclòric, que poden estar presents en els aliments com a contaminants. Tot i el parentiu químic que tenen, la ...
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2019-09)
Article que parla del clorat i del perclorat, sals de clor que poden estar presents als aliments com a contaminants; la problemàtica, la normativa i el control en els aliments així com les avaluacions del risc que comporta.