Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorHierro-Riu, Jordi
dc.contributor.authorJou-Turallas, Josep M.
dc.contributor.authorMartínez-Casademont, Mariano
dc.contributor.authorRicós-Aguilà, Carme
dc.contributor.authorRueda Chimeno, Concepció
dc.contributor.authorSabater-Tobella, Joan
dc.contributor.authorSalas-García, Àngel
dc.date.accessioned2020-02-20T13:22:43Z
dc.date.available2020-02-20T13:22:43Z
dc.date.issued2003-07
dc.identifier.citationHierro-Riu J, Jou-Turallas JM, Martínez-Casademont M, Ricós-Aguilà C, Rueda-Chimeno C, Sabater-Tobella J, et al. Requisits del transport de mostres de diagnòstic per garantir l’estabilitat de les seves propietats biològiques. Barcelona: Direcció General de Recursos Sanitaris; 2003.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4667
dc.descriptionMostres de diagnòstic; Conservació i transport; Normativa
dc.description.abstractAquest document s’aplica a les mostres de diagnòstic que es trameten entre un mòdul d’obtenció de mostres fins als laboratoris clínics processadors i també entre dos laboratoris. El document dóna una sèrie de recomanacions sobre les condicions adequades per al transport de les mostres de diagnòstic amb aquests objectius: • Preservar la integritat de les mostres de diagnòstic amb la finalitat de mantenir l’estabilitat de les propietats biològiques que les componen. Per aquest motiu, al document es troben una sèrie de consideracions sobre les variables mediambientals que poden afectar-les, com disminuir la seva influència i les referides al temps i la forma de transport, des de l’obtenció de la mostra, fins al processament al laboratori clínic destinatari. • Exposar una sèrie de requisits referits a la preparació i col·locació dels diferents tipus de contenidors, i les condicions idònies d’embalatge, etiquetatge i senyalització, de manera que formen part del conjunt de mesures organitzatives i de bona praxi. • Referir-se al contingut documental i dels registres que s’haurien de preparar i adjuntar a les mostres de diagnòstic, amb la finalitat de demostrar la traçabilitat del procediment de transport des del moment de la obtenció de la mostra fins a la recepció final al laboratori clínic processador, respectant la llei de confidencialitat de les dades. • Acomplir les condicions i els requisits de seguretat per disminuir o minimitzar el risc que pot comportar als manipuladors implicats en el transport de les mostres, ja sigui personal transportista, la societat o el medi ambient davant d’un accident mentre es porta a terme el transport de les mostres de diagnòstic.
dc.language.isocat
dc.publisherDirecció General de Recursos Sanitaris
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectLaboratoris clínics - Normes
dc.subjectConservació d'òrgans, teixits, etc - Transport
dc.subjectDiagnòstic de laboratori
dc.subject.lccRD129 .R47 2003
dc.subject.meshClinical Laboratory Services
dc.subject.mesh/standards
dc.subject.meshSpecimen Handling
dc.titleRequisits del transport de mostres de diagnòstic per garantir l’estabilitat de les seves propietats biològiques
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsservicios de laboratorio clínico
dc.subject.decs/normas
dc.subject.decsmanejo de muestras
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Hierro-Riu J] Divisió d’Atenció Primària, Institut Català de la Salut (ICS), Barcelona, Spain. [Jou-Turallas JM] Servei d’Hemostàsia i Hemoteràpia, Hospital Clínic, Barcelona, Spain. [Martínez-Casademont M, Rueda-Chimeno C] SAP Laboratoris Clínics, Divisió d’Atenció Primària, Institut Català de la Salut (ICS), Barcelona, Spain. [Ricós-Aguilà C] Laboratoris Clínics, Hospital Vall d’Hebron, Barcelona, Spain. [Sabater-Tobella J] Sabater-Tobella Anàlisis, Barcelona, Spain. [Salas-Garcia A] Fundació Joan Costa Roma, Consorci Sanitari de Terrassa, Terrassa, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple