Informe de les zoonosis transmeses pels aliments i de la resistència antimicrobiana a Catalunya 2011-2013
Resum
Aquest document és el tercer d’una sèrie que se centra en aquelles zoonosis en les quals la via de transmissió alimentària és la més important o significativa i recopila íntegrament les dades provinents del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), amb referència a les zoonosis en animals vius de producció i en pinsos, i també a la incidència en la fauna silvestre, a més de les dades del Departament de Salut (DS) relatives a les zoonosis en escorxadors, en productes alimentaris i en humans. A més, sempre que hagi estat possible, s’hi comparen aquestes dades amb les de l’Estat espanyol (que recull les dades de les diferents comunitats autònomes) i les de la UE (corresponents a les dels diferents estats membres). Així mateix, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) ens ha facilitat dades d’algunes malalties zoonòtiques en animals quan no disposàvem de dades de control oficial.
Per prevenir l’aparició d’aquestes malalties zoonòtiques a Catalunya és important saber quines són les zoonosis presents al nostre país i identificar quins animals i aliments poden ser les principals fonts d’infecció. Aquest document també recopila les dades relatives als brots de malalties transmeses pels aliments.
Paraules clau
Malalties zoonòtiques; Transmissió alimentària; Estadístiques
Citació recomanada
Agència de Salut Pública de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Informe de les zoonosis transmeses pels aliments i de la resistència antimicrobiana a Catalunya 2011-2013. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2016.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/4717Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: