Informe de les zoonosis transmeses pels aliments i de la resistència antimicrobiana a Catalunya 2007
Resum
Aquest document, el primer d’una sèrie prevista amb
continuïtat futura, se centra en aquelles zoonosis en què la via
de transmissió alimentària és la més important o significativa.
La millor manera de combatre moltes d’aquestes malalties és
controlar-les en els animals. Així, la sanitat animal esdevé un
pas molt important per reduir el risc d’aquestes malalties en els
humans i millorar la seguretat alimentària.
Per prevenir l’aparició d’aquestes malalties a Catalunya és
important saber quines són les zoonosis presents al nostre
país i identificar quins animals i aliments poden ser les fonts
d’infecció principals. Tanmateix, la Unió Europea recull i analitza
anualment la informació de tots els estats membres per conèixer
la situació real de les zoonosis als diferents països, de manera
que pugui servir de base per aplicar les mesures de control més
adequades per a la protecció de la salut humana.
L’objectiu d’aquest informe és proporcionar informació de
suport per a la presa de decisions adequades per a la protecció
de la població enfront de les zoonosis relacionades amb la
cadena alimentària.
Paraules clau
Malalties zoonòtiques; Transmissió alimentària; Estadístiques
Citació recomanada
Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Departament de Salut, Agència de Protecció de la Salut, Centre de Recerca de Sanitat Animal (CReSA), Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Informe de les zoonosis transmeses pels aliments i de la resistència antimicrobiana a Catalunya 2007. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2007.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/4723Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: