Salmonella infantis, un dels bacteris més habituals en les explotacions avícoles d’engreix i amb més resistència als antibiòtics
Resum
Salmonella enterica subespècie enterica presenta més de 2.500 serotipus, i són S. enteritidis i S. typhimurium els que provoquen més casos de salmonel·losi en els països desenvolupats. No obstant això, el serotipus infantis (Salmonella infantis), malgrat que no és el més aïllat ni en les persones ni en els aliments, està adquirint un gran protagonisme perquè és resistent a molts antimicrobians. Aquest bacteri és dels més habituals en les granges de pollastres i de ponedores, la qual cosa suposa que està exposat als antimicrobians que s’hi apliquen, i alhora que hi hagi una gran possibilitat d’incorporar-se a la cadena alimentària i infectar les persones.
Paraules clau
Salmonella infantis; Explotacions avícoles; Antimicrobians
Citació recomanada
Salmonella infantis, un dels bacteris més habituals en les explotacions avícoles d’engreix i amb més resistència als antibiòtics. Acsa brief. 2020 set.:1-5.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/5324Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: