Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorBeltrán Troncoso, Paola
dc.contributor.authorBlanch-Andreu, Jordi
dc.contributor.authorFernández-Solà, Joaquim
dc.contributor.authorGuarch, Joana
dc.contributor.authorMartín Correa, Esperanza
dc.contributor.authorMolina, Maria
dc.contributor.authorNavarro Serra, Anna
dc.contributor.authorSanchez Corretger, M Dolors
dc.contributor.authorSánchez-Valle, Raquel
dc.contributor.authorSurís, Xavier
dc.contributor.authorTorrell Vallespín, Gemma
dc.contributor.authorZabala, Yamile
dc.contributor.authorGarolera, Maite
dc.contributor.authorAlobid, Isam
dc.date.accessioned2021-05-14T08:53:33Z
dc.date.available2021-05-14T08:53:33Z
dc.date.issued2021-03
dc.identifier.citationAlobid I, Beltrán Troncoso P, Blanch-Andreu J, Fernández-Solà J, Guarch J, Garolera M, et al. Guia clínica per a l'atenció de les persones amb símptomes persistents de COVID-19. Barcelona: Servei Català de la Salut; 2021.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/5948
dc.descriptionCoronavirus SARS-CoV-2; COVID-19; 2019-nCoV-2; Símptomes persistents; Guia clínica
dc.description.abstractLes persones amb símptomes persistents de COVID-19 són majoritàriament dones d’edat mitjana i representen un problema de salut emergent, ja que aquests símptomes poden ocasionar un fort impacte sobre la qualitat de vida. Aquesta circumstància també pot afectar persones joves sense cap malaltia prèvia. El seu pronòstic a llarg termini és desconegut. Els símptomes persistents són molt variats i poden ser fluctuants i agrupar-se en una mateixa persona. Per a la gran majoria de persones amb símptomes de COVID-19 persistent ha de prevaldre l’atenció centrada exclusivament en l’equip d’atenció primària (AP), amb un abordatge integral i amb visió biopsicosocial, i amb el suport de professionals com els de salut mental, els dels serveis de rehabilitació i els de treball social quan sigui necessari. L’observació i l’abordatge de la simptomatologia persistent en aquestes persones representen una oportunitat per generar coneixement des de l’AP, juntament amb les persones afectades. La manca de símptomes patognomònics i/o proves específiques dificulta el diagnòstic i obliga a descartar altres malalties que poden tenir presentacions similars, sovint per arribar a un diagnòstic per exclusió. La manca d’un tractament específic fa que l’acompanyament d’aquestes persones tingui com a objectiu alleugerir el seu malestar i facilitar la seva reincorporació a l’activitat habitual.
dc.language.isocat
dc.publisherServei Català de la Salut
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectCOVID-19 (Malaltia)
dc.subjectSímptomes
dc.subject.meshCoronavirus Infections
dc.subject.meshSigns and Symptoms
dc.titleGuia clínica per a l'atenció de les persones amb símptomes persistents de COVID-19
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsinfecciones por Coronavirus
dc.subject.decssignos y síntomas
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Alobid I] Servei ORL, Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Barcelona, Spain. Universitat de Barcelona (UB), Barcelona, Spain. [Beltrán Troncoso P] Servei de Cardiologia, Hospital de Viladecans, Àrea Metropolitana Sud, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Viladecans, Spain. [Blanch-Andreu J] Pla director de salut mental i addiccions, Direcció General de Planificació en Salut, Servei Català de la Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Fernández-Solà J] Servei de Medicina Interna, Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Barcelona, Spain. Universitat de Barcelona (UB), Barcelona, Spain. Societat Catalanobalear de Medicina Interna, Barcelona, Spain. [Guarch J] Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Barcelona, Spain. Societat Catalana d'Especialistes en Psicologia Clínica (SCEPC), Barcelona, Spain. [Garolera M] Unitat de Neuropsicologia, Consorci Sanitari de Terrassa, Terrassa, Spain. Societat Catalana d'Especialistes en Psicologia Clínia (SCEPC), Barcelona, Spain. [Martín Correa E] Medicina Familiar i Comunitària, EAP Congrés, CAP Maragall, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Molina Molina M] Servei de Pneumologia, Hospital Universitari de Bellvitge, Barcelona, Spain. Societat Catalana de Pneumologia, Barcelona, Spain. [Navarro Serra A] CAP Terrassa Nord, Consorci Sanitari de Terrassa, Terrassa, Spain. Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC), Barcelona, Spain. [Sánchez-Corretger MD] Hospital Universitari del Sagrat Cor, Barcelona, Spain. Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació, Barcelona, Spain. [Sánchez-Valle R] Servei de Neurologia, Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Barcelona, Spain. [Surís X] Unitat de Reumatologia, Hospital General de Granollers, Granollers, Spain. Societat Catalana de Reumatologia, Barcelona, Spain. [Torrell Vallespín G] Medicina Familiar i Comunitària, CAP Les Indianes, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Zabana Y] Servei d'Aparell Digestiu, Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Terrassa, Spain. Societat Catalana de Digestologia, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple