Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut
Resum
L’arsènic inorgànic està considerat com a carcinogen per als éssers humans. Atès que l’arròs és l’aliment que més arsènic inorgànic aporta a la ingesta de la població catalana, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha dut a terme aquest estudi per determinar la concentració d’aquest metall pesant en tots els productes derivats d’aquest aliment, estimar-ne l’exposició dietètica derivada i completar-ne l’avaluació dels riscs potencials per a la població infantil i adulta. L’estudi avalua l’exposició per consum d’arròs i de productes derivats com les coquetes d’arròs, les begudes d’arròs i els homogeneïtzats infantils que contenen arròs.
Paraules clau
Arròs: Arsènic inorgànic; Exposició dietètica; Avaluació del risc
Citació recomanada
Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Domingo-Roig JL, González-Paradell N, Nadal-Lomas M, et al. Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2021.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/6062Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: