Resum
El canvi climàtic és un dels reptes que la societat haurà d’afrontar durant les properes
dècades ja que els seus efectes incideixen, directament i indirectament i cada cop
amb més intensitat, a tot el planeta. Actualment, es tenen moltes evidències i
previsions dels efectes que està causant i que causarà el canvi climàtic en la producció
i el proveïment d’aliments per a la població, especialment pel que fa a l’obtenció
d’aliments suficients i segurs.
Aquest document se centra en els efectes sobre un aspecte particular d’aquesta
obtenció segura dels aliments, la seguretat alimentària -és a dir, els perills físics,
químics i biològics que hi podem trobar potencialment. Així, s’hi revisen quins efectes
sobre els perills alimentaris causats pel canvi climàtic ja s’han identificat avui dia, ja
siguin reals, emergents o previsibles en el futur. A més, també identifica les eines i
els posicionaments estratègics que s’han de desenvolupar i promoure per preveure,
prevenir i gestionar els problemes emergents derivats dels efectes del canvi climàtic
sobre els perills alimentaris.
Paraules clau
Canvi climàtic; Seguretat alimentària; Perill alimentari; Risc emergent
Citació recomanada
Sanchis-Almenar V, Dordal-Culla MT, Gómez-Catalán J, Bosch-Collet J, Castell-Garralda V. Canvi climàtic i seguretat alimentària. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2021.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/6072Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: