Resum
Aquest document integra un conjunt de
fitxes que contenen informació sobre les
lesions i patologies que l’equip de veterinaris oficials d’escorxador es troba habitualment en la carn fresca de boví a Catalunya.
L’objectiu del document és posar en comú
l’experiència i coneixement d’aquest equip
per compartir-los amb la resta de professionals i ajudar-los així a elaborar els dictàmens
sobre l’aptitud o no de la carn destinada al
consum humà.
En les fitxes no es pretén descriure les
lesions i patologies d’una manera teòrica,
sinó fer-ho de manera senzilla i molt pràctica per donar eines que ajudin a explicar
com s’arriba al dictamen, quina n’ha estat
la motivació i si s’ha de fer una declaració
obligatòria de la malaltia. La força del document rau en un recull de fotos realitzades
en el moment de la inspecció post mortem
adjuntes al dictamen que es va fer de la
carn fresca.
Paraules clau
Espècie bovina; Carn fresca; Patologies; Lesions
Citació recomanada
Lopez Roura M, Quiñoà Salanova M, Laguna Arcos A, Berengueras Viñas C, Fina Planas E, Uehara Costa E, et al. Espècie bovina: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2019. (Gestió del coneixement).
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/6673Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: