dc.contributor | Departament de Salut |
dc.contributor.author | Lopez-Roura, Montserrat |
dc.contributor.author | Quiñoà-Salanova, Myriam |
dc.contributor.author | Laguna-Arcos, Ana |
dc.contributor.author | Berengueras-Viñas, Concepció |
dc.contributor.author | Fina-Planas, Elvira |
dc.contributor.author | Uehara Costa, Eva |
dc.contributor.author | Salvador-Xarau, Iu |
dc.contributor.author | Legido-Mateo, Marta |
dc.contributor.author | Riera-Juncà, Natàlia |
dc.contributor.author | Magrí-Vallès, Sara |
dc.contributor.author | Càmara-Roca, Toni |
dc.contributor.author | Nofrarias Espadamala, Miquel |
dc.date.accessioned | 2021-12-10T09:43:58Z |
dc.date.available | 2021-12-10T09:43:58Z |
dc.date.issued | 2019-10-25 |
dc.identifier.citation | Lopez Roura M, Quiñoà Salanova M, Laguna Arcos A, Berengueras Viñas C, Fina Planas E, Uehara Costa E, et al. Espècie bovina: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2019. (Gestió del coneixement). |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/6673 |
dc.description | Espècie bovina; Carn fresca; Patologies; Lesions |
dc.description.abstract | Aquest document integra un conjunt de
fitxes que contenen informació sobre les
lesions i patologies que l’equip de veterinaris oficials d’escorxador es troba habitualment en la carn fresca de boví a Catalunya.
L’objectiu del document és posar en comú
l’experiència i coneixement d’aquest equip
per compartir-los amb la resta de professionals i ajudar-los així a elaborar els dictàmens
sobre l’aptitud o no de la carn destinada al
consum humà.
En les fitxes no es pretén descriure les
lesions i patologies d’una manera teòrica,
sinó fer-ho de manera senzilla i molt pràctica per donar eines que ajudin a explicar
com s’arriba al dictamen, quina n’ha estat
la motivació i si s’ha de fer una declaració
obligatòria de la malaltia. La força del document rau en un recull de fotos realitzades
en el moment de la inspecció post mortem
adjuntes al dictamen que es va fer de la
carn fresca. |
dc.language.iso | cat |
dc.publisher | Agència de Salut Pública de Catalunya |
dc.relation.ispartofseries | Gestió del Coneixement |
dc.rights | Attribution-NonCommercial 4.0 International |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Bestiar boví de carn |
dc.subject | Carn - Inspecció |
dc.subject | Escorxadors |
dc.subject.mesh | Meat |
dc.subject.mesh | Cattle |
dc.subject.mesh | Food Inspection |
dc.subject.mesh | Abattoirs |
dc.title | Espècie bovina: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques |
dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
dc.subject.decs | carne |
dc.subject.decs | bovinos |
dc.subject.decs | inspección alimentaria |
dc.subject.decs | mataderos |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.contributor.authoraffiliation | [Lopez Roura M, Riera Juncà N] Servei de Salut Pública a Girona Sud, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Girona, Spain. [Quiñoà Salanova M, Berengueras Viñas C, Salvador Xarau I, Nofrarías Espadamala M, Càmara Roca T] Servei de Salut Pública a Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Vic, Spain. [Laguna Arcos A, Fina Planas E, Uehara Costa E] Servei de Salut Pública a Girona Nord, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Olot, Spain. [Legido Mateo M] Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Consorci Sanitari de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Magrí Vallès S] Servei de Salut Pública al Solsonès-Bages-Berguedà i Anoia, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Manresa, Spain |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |