Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorLopez-Roura, Montserrat
dc.contributor.authorQuiñoà-Salanova, Myriam
dc.contributor.authorLaguna-Arcos, Ana
dc.contributor.authorBerengueras-Viñas, Concepció
dc.contributor.authorFina-Planas, Elvira
dc.contributor.authorUehara Costa, Eva
dc.contributor.authorSalvador-Xarau, Iu
dc.contributor.authorLegido-Mateo, Marta
dc.contributor.authorRiera-Juncà, Natàlia
dc.contributor.authorMagrí-Vallès, Sara
dc.contributor.authorCàmara-Roca, Toni
dc.contributor.authorNofrarias Espadamala, Miquel
dc.date.accessioned2021-12-10T09:43:58Z
dc.date.available2021-12-10T09:43:58Z
dc.date.issued2019-10-25
dc.identifier.citationLopez Roura M, Quiñoà Salanova M, Laguna Arcos A, Berengueras Viñas C, Fina Planas E, Uehara Costa E, et al. Espècie bovina: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2019. (Gestió del coneixement).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/6673
dc.descriptionEspècie bovina; Carn fresca; Patologies; Lesions
dc.description.abstractAquest document integra un conjunt de fitxes que contenen informació sobre les lesions i patologies que l’equip de veterinaris oficials d’escorxador es troba habitualment en la carn fresca de boví a Catalunya. L’objectiu del document és posar en comú l’experiència i coneixement d’aquest equip per compartir-los amb la resta de professionals i ajudar-los així a elaborar els dictàmens sobre l’aptitud o no de la carn destinada al consum humà. En les fitxes no es pretén descriure les lesions i patologies d’una manera teòrica, sinó fer-ho de manera senzilla i molt pràctica per donar eines que ajudin a explicar com s’arriba al dictamen, quina n’ha estat la motivació i si s’ha de fer una declaració obligatòria de la malaltia. La força del document rau en un recull de fotos realitzades en el moment de la inspecció post mortem adjuntes al dictamen que es va fer de la carn fresca.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement
dc.rightsAttribution-NonCommercial 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectBestiar boví de carn
dc.subjectCarn - Inspecció
dc.subjectEscorxadors
dc.subject.meshMeat
dc.subject.meshCattle
dc.subject.meshFood Inspection
dc.subject.meshAbattoirs
dc.titleEspècie bovina: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decscarne
dc.subject.decsbovinos
dc.subject.decsinspección alimentaria
dc.subject.decsmataderos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Lopez Roura M, Riera Juncà N] Servei de Salut Pública a Girona Sud, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Girona, Spain. [Quiñoà Salanova M, Berengueras Viñas C, Salvador Xarau I, Nofrarías Espadamala M, Càmara Roca T] Servei de Salut Pública a Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Vic, Spain. [Laguna Arcos A, Fina Planas E, Uehara Costa E] Servei de Salut Pública a Girona Nord, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Olot, Spain. [Legido Mateo M] Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Consorci Sanitari de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Magrí Vallès S] Servei de Salut Pública al Solsonès-Bages-Berguedà i Anoia, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Manresa, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple