Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorPascual-Terrasa, Leo
dc.contributor.authorAmat-Roqueta, Maria
dc.contributor.authorBertran-Padrós, Montse
dc.contributor.authorCabedo-Botella, Laura
dc.contributor.authorDuran-Becerril, Maria I.
dc.contributor.authorEscudero-Rivas, José A.
dc.contributor.authorPuerto-Casanovas, Yolanda
dc.date.accessioned2023-08-07T10:00:57Z
dc.date.available2023-08-07T10:00:57Z
dc.date.issued2019-11-22
dc.identifier.citationPascual Terrasa L, Amat Roqueta M, Bertran Padrós M, Cabedo Botella L, Duran Becerril MI, Escudero Rivas JA, et al. Petits cellers: recursos per al control oficial. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2019. (Gestió del Coneixement; 2018-2019).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/10058
dc.descriptionPetits cellers; Requisits d’higiene; APPCC; Criteris flexibilitat
dc.description.abstractINTRODUCCIÓ: Per implementar els requisits d’higiene i el sistema d’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC), les empreses del sector del vi disposen de la Guia de pràctiques correctes d’higiene per al sector vitivinícola. No obstant això, durant el control oficial es constata que els petits productors tenen dificultats per implementar l’APPCC. Els reglaments d’higiene remarquen que aquest sistema ha de ser prou flexible perquè sigui aplicable a les petites empreses. OBJECTIUS: Elaborar un document de suport entre la normativa sanitària i la guia del sector per facilitar la implementació de l’APPCC, amb la definició d’uns requisits mínims i els criteris de flexibilitat que es poden aplicar. Mitjançant aquest document es pretén informar de la normativa d’aplicació i millorar la formació dels operadors, tot donant a conèixer els perills que poden trobar durant l’elaboració del vi. MATERIAL I MÈTODES: La comunitat de pràctica (CoP) ha dut a terme una revisió de la normativa, la documentació de referència sobre l’APPCC i sobre criteris de flexibilitat, i ha definit els aspectes imprescindibles per a petits productors. RESULTATS: S’ha elaborat l’Eina per a la implementació dels requisits d’higiene en petits cellers, que detalla amb una estructura i un llenguatge planers com elaborar els prerequisits i el pla de bones pràctiques de manipulació, i estableix la documentació mínima de l’APPCC. CONCLUSIONS: El document de la CoP pot ajudar als petits productors a conèixer les normes sanitàries i a complir els requisits de l’APPCC que han d’implementar per tal de garantir que els productes són segurs.
dc.format.mimetypepdf
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;2018-2019
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectCellers - Aspectes higiènics
dc.subjectAnàlisi de perills i punts de control crític
dc.subject.meshWine Industry
dc.subject.meshHazard Analysis and Critical Control Points
dc.titlePetits cellers: recursos per al control oficial
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsindustria vitivinícola
dc.subject.decsanálisis de peligros y puntos de control críticos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Pascual Terrasa L, Amat Roqueta M] Servei de Salut Pública de l’Alt Penedès i Garraf, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Bertran Padrós M] Servei de Salut Pública del Barcelonès Nord i Maresme, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Cabedo Botella L] Servei de Vigilància, Control Alimentari i Alertes, Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Duran Becerril MI] Servei de Salut Pública del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tremp, Spain. [Escudero Rivas JA] Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech d’Espiells, Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Puerto Casanovas Y] Servei de Salut Pública de l’Alt Camp i Conca de Barberà, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple