Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorTrabado Maciá, Verònica
dc.contributor.authorLanda Lavilla, Begoña
dc.contributor.authorJané-Navarro, Anna Maria
dc.contributor.authorAguilar-Cañadas, Carme
dc.contributor.authorPrim-Peñarroya, Marc
dc.contributor.authorCarbonell Magriñá, Odil
dc.contributor.authorEspelt Tarrós, Marc
dc.contributor.authorBoltà Ambròs, Anna
dc.contributor.authorMartí Fuente, Raquel
dc.contributor.authorFons Grau, Mª José
dc.contributor.authorVila Brugalla, Montserrat
dc.date.accessioned2023-08-08T06:30:50Z
dc.date.available2023-08-08T06:30:50Z
dc.date.issued2015-07
dc.identifier.citationTrabado Macià V, Landa Lavilla B, Jané Navarro AM, Aguilar Cañadas C, Prim Peñarroya M, Carbonell Magriñà O, et al. Espècie equina: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2015. (Gestió del Coneixement).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/10062
dc.descriptionEscorxador; Equina; Carn; Control oficial
dc.description.abstractLa inspecció post mortem que efectua el col·lectiu de veterinaris oficials d’escorxador és una part important dels controls oficials relatius a la carn fresca i, com a tal, és un dels elements que condiciona que es dictamini com a apta o no per al consum humà i que s’hagin de notificar les malalties de declaració obligatòria. Els escorxadors són entorns òptims per observar i registrar les particularitats de la variada patologia animal que s’hi presenta. Aquesta informació, si és compartida, pot esdevenir una eina molt útil i interessant per al col·lectiu de professionals. En conseqüència, s’ha creat una comunitat de pràctica per tal de desenvolupar també el Manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques de l’espècie equina. L’autoria d’aquest manual és de veterinaris oficials d’escorxador de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, amb la col·laboració de veterinaris oficials d’altres comunitats autònomes. El contingut s’ha volgut transmetre per mitjà de fitxes que contenen informació científica, tècnica i legal per a cada una de les malalties i lesions que s’hi descriuen. Alhora, les fitxes s’il·lustren amb imatges obtingudes a diferents escorxadors de Catalunya i de Navarra. El propòsit és que les fitxes puguin ser un suport pràctic per a la inspecció post mortem i una ajuda per al dictamen. Per això, s’ha procurat establir un posicionament vers el dictamen de les carns amb els motius desenvolupats de la manera més concreta possible.
dc.format.mimetypepdf
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;
dc.rightsAttribution 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectCavalls
dc.subjectCarn - Inspecció
dc.subjectEscorxadors
dc.subject.meshMeat
dc.subject.meshFood Inspection
dc.subject.meshAbattoirs
dc.titleEspècie equina: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decscarne
dc.subject.decsinspección alimentaria
dc.subject.decsmataderos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Trabado Macià V, Landa Lavilla B, Carbonell Magriñá O, Espelt Tarrós M, Vila Brugalla M, Boltà Ambròs A, Martí Fuente R, Fons Grau MJ] Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Barcelona, Spain. [Jané Navarro AM, Aguilar Cañadas C] Equip Territorial de Salut Pública al Vallès Occidental Oest, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Prim Peñarroya M] Equip Territorial de Salut Pública al Baix Camp i Priorat, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Portada del document

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple