Control oficial dels productes vitivinícoles: aplicació del SICA en establiments del sector del vi; criteris de flexibilitat
Resum
Durant el procés de treball de la comunitat de pràctica (CoP) s’ha establert un cronograma
d’actuacions. Els objectius que s’han prioritzat són:
a) Donar informació sobre la importància dels establiments relacionats amb el món del vi i el vi
escumós a Catalunya i la distribució territorial que tenen.
b) Donar informació sobre els perills que s’han detectat aquests darrers anys en vins i vins escumosos, que han estat motiu de notificacions d’alerta a la Unió Europea o d’alguna incidència a Catalunya.
c) Posar a disposició dels inspectors un recull de la normativa que afecta el sector vitivinícola.
d) Elaborar un protocol d’inspecció que proporcioni una eina eficaç i útil per efectuar el control oficial dels establiments que elaboren i/o envasen productes vitivinícoles.
e) Elaborar material de suport per als inspectors que faciliti la interpretació de les preguntes del protocol que poden generar dubtes en relació amb les pràctiques enològiques i la informació alimentària.
f) Realitzar consultes a Serveis Centrals en relació amb diversos punts de la normativa que presenten dubtes d’interpretació per obtenir criteris homogenis i poder incloure’ls en el material de suport per als inspectors.
g) Elaborar documents que incloguin els requisits mínims que han de tenir els establiments que realitzen activitats relacionades amb productes vitivinícoles i els criteris de flexibilitat que es podrien aplicar en casos determinats.
Aquest ha estat un treball que la CoP ha realitzat durant dos anys.
Paraules clau
Petits cellers; Requisits d’higiene; APPCC; Criteris flexibilitat; SICA
Citació recomanada
Pascual Terrasa L, Agustí Roca M, Amat Roqueta M, Bertran Padrós M, Duran Becerril MI, Cabedo Botella L, et al. Control oficial dels productes vitivinícoles: aplicació del SICA en establiments del sector del vi; criteris de flexibilitat. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2020. (Gestió del Coneixement; 2016-2020).
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/10066Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: