Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorSala-Trevejo, Pilar
dc.contributor.authorAlbarracin Medina, María Guillermina
dc.contributor.authorBerlanga-Fernandez, Sofia
dc.contributor.authorCasabó-Galindo, Gemma
dc.contributor.authorPérez, Isabel
dc.contributor.authorRodríguez-Berrocal, Tamara
dc.contributor.authorSureda-Solà, Emma
dc.date.accessioned2023-08-11T11:38:43Z
dc.date.available2023-08-11T11:38:43Z
dc.date.issued2018-07-02
dc.identifier.citationSala Trevejo P, Albarracin Medina G, Berlanga Fernández S, Casabó Galindo G, Pérez I, Rodríguez Berrocal T, et al. Formació de formadors en hidratació activa i saludable. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2018. (Gestió del Coneixement; 2017-2018).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/10086
dc.descriptionSalut pública; Hidratació; Envelliment; Educació en salut
dc.description.abstractL’envelliment saludable engloba molts aspectes sobre els quals cal actuar. A mesura que envellim, es produeixen canvis fisiològics que incrementen el risc de deshidratació, motiu pel qual pensem que cal incidir en la importància de la hidratació en la gent gran. Objectius: La Comunitat de Pràctica (CoP) “Envelliment actiu” ha dissenyat un projecte que té com a eix vertebrador la formació dirigida a la població i als professionals amb els objectius següents: - Fer Formació de Formadors a professionals i a persones grans per a la difusió dels “Tallers d’Hidratació per a la gent gran”. - Elaborar material educatiu amb criteris pedagògics bàsics i metodologia que asseguri una formació homogènia. - Disposar d’instruments per la recollida de dades de satisfacció dels tallers tant a formadors com a assistents, així com dades dels coneixements previs i posteriors als formadors. Disseny Realització de sessions de treball col·laboratiu presencial i virtual per arribar al consens de material educatiu. Realització de Tallers a persones grans i Formació de Formadors dirigida als professionals que els han de dinamitzar. Temporalització: 2017-2018, en sessions d’1 h/ tallers i 2 h/Formacions. Resultats S’ha fet 13 Tallers a 355 persones grans i 5 Formacions a 36 professionals (educació social, infermeria, medicina, farmàcia, treball social). S’ha elaborat el material educatiu següent: presentació, Taller, vídeo-càpsula, fitxa resum, pautes de comunicació, fulletó de consells, cartell i enquestes d’avaluació. S’ha identificat com a instruments d’avaluació un full de recollida de dades de Tallers i Formacions fetes, enquestes de coneixements i de satisfacció.
dc.format.mimetypepdf
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;2017-2018
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectEnvelliment actiu
dc.subjectHidratació
dc.subjectAlfabetització per a la salut
dc.subjectAigua - Consum
dc.subject.meshHealthy Aging
dc.subject.meshDehydration
dc.subject.mesh/prevention & control
dc.subject.meshHealth Literacy
dc.titleFormació de formadors en hidratació activa i saludable
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsenvejecimiento saludable
dc.subject.decsdeshidratación
dc.subject.decs/prevención & control
dc.subject.decsconocimientos de salud
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Sala Trevejo P] Servei de Salut Pública del Barcelonès Nord i Maresme, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Albarracin Medina MG] Universidad de Colombia, Bogotá, Colombia. [Berlanga Fernández S] ABS Santa Eulàlia Sud, Institut Català de la Salut (ICS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, L’Hospitalet de Llobregat, Spain. [Casabó Galindo G] Servei de Salut Pública del Gironès, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Pérez I] Blanquerna, Universitat Ramon Llull, Barcelona, Spain. [Rodríguez Berrocal T] Ajuntament de Cambrils, Cambrils, Spain. [Sureda Solà E] Servei de Salut Pública de Girona sud, Sector La Selva, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple