| dc.contributor | Departament de Salut |
| dc.contributor.author | Sabaté-Pes, Lídia |
| dc.contributor.author | Garcia-Rodríguez, Jesús M |
| dc.contributor.author | Sáenz-Serrano, Anna |
| dc.contributor.author | Brutau Izquierdo, Oriol |
| dc.contributor.author | Cerdán-López, Susana |
| dc.contributor.author | Esteban Sanchez, Rosalina |
| dc.contributor.author | Gisbert Loren, Jordi |
| dc.contributor.author | Sala-Estrada, Gemma |
| dc.contributor.author | Jacas-Garcia, Anna Lia |
| dc.contributor.author | Rigau-Pellissa, Blanca |
| dc.contributor.author | Sabater-Tortajada Jordi |
| dc.contributor.author | Sáenz-Hernaiz, Alfredo |
| dc.contributor.author | Tortadès-Baucells, Montse |
| dc.contributor.author | Conde-Cobo, Eduard |
| dc.contributor.author | García Ramírez, Germinal |
| dc.contributor.author | Barra Graciano, Sergio |
| dc.contributor.author | Trepat-Quílez, Martí |
| dc.contributor.author | Vila Brugalla, Montserrat |
| dc.date.accessioned | 2024-02-05T08:00:16Z |
| dc.date.available | 2024-02-05T08:00:16Z |
| dc.date.issued | 2015 |
| dc.identifier.citation | Sabaté Pes L, Garcia Rodríguez JM, Sáenz Serrano A, Brutau Izquierdo O, Cerdán López S, Esteban Sánchez R, et al. El binomi temps/temperatura en la indústria alimentària. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2015. (Gestió del Coneixement; 2014-2015). |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/10968 |
| dc.description | Seguretat alimentària; Indústria alimentària; Inactivació tèrmica |
| dc.description.abstract | El treball presentat per aquesta comunitat de pràctica (CoP) vol ser una eina de suport a l'hora d'avaluar la idoneïtat i l'eficàcia del binomi temps/temperatura que utilitzen les indústries alimentàries en aquelles etapes del procés productiu on aquests paràmetres són rellevants per garantir la seguretat alimentària. La informació ha estat obtinguda pels autors a partir de la recerca bibliogràfica. A mesura que l'equip de treball anava avançant en aquesta recerca , augmentava el ventall dels valors recomanats per les diferents fonts. Aquest ball de xifres es deu, entre d'altres qüestions, a les múltiples combinacions possibles dels valors temps i temperatura, així com als factors a tenir en compte a l'hora d'establir aquests paràmetres per a aconseguir aliments segurs: característiques intrínseques del producte (aw, ph...), condicions d'envasament, patogen que es pretén controlar, vida útil del producte acabat. Així doncs, sovint, la informació continguda en aquest treball haurà de ser interpretada pel lector que haurà de tenir present d'una banda les variables que poden incidir en la determinació del binomi temps/temperatura i, d'altre banda, la no concordança entre el que estableix la normativa vigent i les propostes d'altres fonts. |
| dc.language.iso | cat |
| dc.publisher | Agència de Salut Pública de Catalunya |
| dc.relation.ispartofseries | Gestió del Coneixement;2014-2015 |
| dc.rights | Attribution 4.0 International |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ |
| dc.source | Scientia |
| dc.subject | Aliments - Indústria i comerç |
| dc.subject | Aliments - Manipulació |
| dc.subject | Aliments - Mesures de seguretat |
| dc.subject.mesh | Food Industry |
| dc.subject.mesh | Food Handling |
| dc.title | El binomi temps/temperatura en la indústria alimentària |
| dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
| dc.subject.decs | industria de alimentos |
| dc.subject.decs | manipulación de alimentos |
| dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
| dc.audience | Professionals |
| dc.contributor.authoraffiliation | [Sabaté Pes L, Jacas Garcia AL] Equip Territorial de Salut Pública al Vallès Occidental Est, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Garcia Rodríguez JM] Equip Territorial de Salut Pública al Garraf, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Sáenz Serrano A] Equip Territorial de Salut Pública al Pla de l’Estany, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Brutau Izquierdo O] Rost-serv, Barcelona, Spain. [Cerdán López S] Equip Territorial de Salut Pública al Tarragonès, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Esteban Sánchez R] Equip Territorial de Salut Pública a Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Vic, Spain. [Gisbert Loren J] Assessoria Catalana d’Higiene Alimentària, Barcelona, Spain. [Sala Estrada G] Àrea de gestió de riscos del Servei Regional a Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Rigau Pellissa B, Tortadès Baucells M] Equip Territorial de Salut Pública al Vallès Occidental Oest, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Conde Cobo E] Escorxador Gremial de Catalunya SL, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [García Ramírez G] Higiènics Seguretat Alimentària, Barcelona, Spain. [Barra Graciano S] Avena Assessoria SL, Barcelona, Spain. [Trepat Quílez M] Equip Territorial de Salut Pública a la Garrotxa, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Vila Brugalla M] Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Barcelona, Spain |
| dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |