Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorSabaté-Pes, Lídia
dc.contributor.authorGarcia-Rodríguez, Jesús M
dc.contributor.authorSáenz-Serrano, Anna
dc.contributor.authorBrutau Izquierdo, Oriol
dc.contributor.authorCerdán-López, Susana
dc.contributor.authorEsteban Sanchez, Rosalina
dc.contributor.authorGisbert Loren, Jordi
dc.contributor.authorSala-Estrada, Gemma
dc.contributor.authorJacas-Garcia, Anna Lia
dc.contributor.authorRigau-Pellissa, Blanca
dc.contributor.authorSabater-Tortajada Jordi
dc.contributor.authorSáenz-Hernaiz, Alfredo
dc.contributor.authorTortadès-Baucells, Montse
dc.contributor.authorConde-Cobo, Eduard
dc.contributor.authorGarcía Ramírez, Germinal
dc.contributor.authorBarra Graciano, Sergio
dc.contributor.authorTrepat-Quílez, Martí
dc.contributor.authorVila Brugalla, Montserrat
dc.date.accessioned2024-02-05T08:00:16Z
dc.date.available2024-02-05T08:00:16Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationSabaté Pes L, Garcia Rodríguez JM, Sáenz Serrano A, Brutau Izquierdo O, Cerdán López S, Esteban Sánchez R, et al. El binomi temps/temperatura en la indústria alimentària. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2015. (Gestió del Coneixement; 2014-2015).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/10968
dc.descriptionSeguretat alimentària; Indústria alimentària; Inactivació tèrmica
dc.description.abstractEl treball presentat per aquesta comunitat de pràctica (CoP) vol ser una eina de suport a l'hora d'avaluar la idoneïtat i l'eficàcia del binomi temps/temperatura que utilitzen les indústries alimentàries en aquelles etapes del procés productiu on aquests paràmetres són rellevants per garantir la seguretat alimentària. La informació ha estat obtinguda pels autors a partir de la recerca bibliogràfica. A mesura que l'equip de treball anava avançant en aquesta recerca , augmentava el ventall dels valors recomanats per les diferents fonts. Aquest ball de xifres es deu, entre d'altres qüestions, a les múltiples combinacions possibles dels valors temps i temperatura, així com als factors a tenir en compte a l'hora d'establir aquests paràmetres per a aconseguir aliments segurs: característiques intrínseques del producte (aw, ph...), condicions d'envasament, patogen que es pretén controlar, vida útil del producte acabat. Així doncs, sovint, la informació continguda en aquest treball haurà de ser interpretada pel lector que haurà de tenir present d'una banda les variables que poden incidir en la determinació del binomi temps/temperatura i, d'altre banda, la no concordança entre el que estableix la normativa vigent i les propostes d'altres fonts.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;2014-2015
dc.rightsAttribution 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectAliments - Indústria i comerç
dc.subjectAliments - Manipulació
dc.subjectAliments - Mesures de seguretat
dc.subject.meshFood Industry
dc.subject.meshFood Handling
dc.titleEl binomi temps/temperatura en la indústria alimentària
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsindustria de alimentos
dc.subject.decsmanipulación de alimentos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Sabaté Pes L, Jacas Garcia AL] Equip Territorial de Salut Pública al Vallès Occidental Est, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Garcia Rodríguez JM] Equip Territorial de Salut Pública al Garraf, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Sáenz Serrano A] Equip Territorial de Salut Pública al Pla de l’Estany, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Brutau Izquierdo O] Rost-serv, Barcelona, Spain. [Cerdán López S] Equip Territorial de Salut Pública al Tarragonès, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Esteban Sánchez R] Equip Territorial de Salut Pública a Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Vic, Spain. [Gisbert Loren J] Assessoria Catalana d’Higiene Alimentària, Barcelona, Spain. [Sala Estrada G] Àrea de gestió de riscos del Servei Regional a Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Rigau Pellissa B, Tortadès Baucells M] Equip Territorial de Salut Pública al Vallès Occidental Oest, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Conde Cobo E] Escorxador Gremial de Catalunya SL, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [García Ramírez G] Higiènics Seguretat Alimentària, Barcelona, Spain. [Barra Graciano S] Avena Assessoria SL, Barcelona, Spain. [Trepat Quílez M] Equip Territorial de Salut Pública a la Garrotxa, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Vila Brugalla M] Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Portada del document

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple