Cerca
Ara mostrant els elements 1-10 d 10
Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut
(2021-03)
L’arsènic inorgànic està considerat com a carcinogen per als éssers humans. Atès que l’arròs és l’aliment que més arsènic inorgànic aporta a la ingesta de la població catalana, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ...
Extensió de la data de consum dels aliments: criteris per a l'aprofitament segur
(2018-04)
El document revisa les causes, intrínseques i extrínseques, i els mecanismes de degradació dels aliments i el sistema de marcatge de dates als envasos. Segons aquesta revisió, estableix uns
criteris i uns períodes per al ...
Contaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida
(2017-05)
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària
(ACSA) ha promogut aquest estudi per tal d’obtenir dades actualitzades sobre els
nivells d’acrilamida en aliments de consum i avaluar la ingesta dietètica d’acrilamida
per ...
Contaminants químics: V estudi de dieta total a Catalunya; metalls pesants, dioxines (PCDD/F) i bifenils policlorats (PCB)
(2020-04)
L'Estudi de dieta total 2017 és la continuació dels treballs iniciats l’any 2000 i permet seguir l’evolució de la concentració dels contaminats en els aliments i la consegüent exposició dietètica de la població catalana.
Aquest ...
Contaminants químics: V estudi de dieta total a Catalunya; metalls pesants
(2019-07)
Aquest informe forma part del cinquè estudi de dieta total a Catalunya que s’emmarca en els estudis que, des de l’any 2000, el Departament de Salut elabora per estimar la ingesta de diversos contaminants químics en la ...
Contaminants de procés: estudi de dieta total de Catalunya; 3-MCPD, 2-MCPD, els seus èsters d'àcids grassos i els èsters glicidílics
(2018-10)
L’objectiu general d’aquest estudi és avaluar els riscos per a la salut derivats de la ingesta dietètica de 3-MCPD, 2-MCPD, els seus èsters d’àcids grassos i els èsters glicidílics d’àcids grassos per la població catalana.
Seguretat microbiològica i etiquetatge en formatges de llet crua de cabra i ovella comercialitzats a Catalunya 2017
(2018-02)
L’objectiu d’aquests estudi és obtenir informació de la situació microbiològica dels formatges elaborats a partir de llet crua d’ovella i de cabra i que es comercialitzen a Catalunya. Dins de la seguretat alimentària té ...
Valoració nutricional i avaluació de riscs sobre el consum de panga
(2017-04)
El consum de panga, un peix blanc de riu produït en piscifactories al sud-est asiàtic, ha estat controvertit per l’aportació nutricional, el contingut excessiu de contaminants i la sostenibilitat ambiental. Aquest document ...
Estudi de la presència de metalls pesants i iode en algues destinades al consum humà: avaluació del risc associat i la seva contribució a la dieta total
(2020-10)
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) presenta un estudi sobre la presència de iode i metalls pesants en algues, una avaluació dels risc associat a la seva ingesta i la seva incidència a la dieta total de la ...
Canvi climàtic i seguretat alimentària
(2021-06)
El canvi climàtic és un dels reptes que la societat haurà d’afrontar durant les properes
dècades ja que els seus efectes incideixen, directament i indirectament i cada cop
amb més intensitat, a tot el planeta. Actualment, ...