Cerca
El Pla d'investigació de residus a Catalunya 2005
(2006)
Aquest document és el segon d’una sèrie que elabora el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Departament de Salut i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Els animals poden ser tractats al llarg ...
Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut
(2021-03)
L’arsènic inorgànic està considerat com a carcinogen per als éssers humans. Atès que l’arròs és l’aliment que més arsènic inorgànic aporta a la ingesta de la població catalana, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ...
Pla d'investigació de residus en animals i carns fresques de Catalunya 2006
(2007)
Aquest document és el tercer d’una sèrie que elabora el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Departament de Salut i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Els animals productors d’aliments per al ...
Dossier d’informació rellevant per desenvolupar una tasca pedagògica en relació amb: la bioresistència o resistència als antimicrobians
(2017-10-30)
Amb aquest document es pretén ajudar als professionals a explicar el problema de manera pedagògica en base al coneixement científic disponible per tal de poder traslladar a la ciutadania l’impacte que pot arribar a tenir, ...
El Pla d'investigació de residus a Catalunya 2004
(2005)
Els animals poden ser tractats al llarg de la seva vida productiva amb substàncies químiques per a la prevenció o el guariment de malalties. En el cas d’animals productors d’aliments per al consum humà, això pot donar lloc ...
Els al·lèrgens alimentaris en la restauració col·lectiva: manual de bones pràctiques d'elaboració
(2009-03)
L’elaboració de menjars per a una persona al·lèrgica a un aliment, requereix una atenció especial que s’inicia amb el disseny dels menús i que cal mantenir fins que es serveixi el plat. Aquest manual ofereix consells per ...
Contaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida
(2017-05)
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària
(ACSA) ha promogut aquest estudi per tal d’obtenir dades actualitzades sobre els
nivells d’acrilamida en aliments de consum i avaluar la ingesta dietètica d’acrilamida
per ...
L'Informe OMS sobre el consum de carn vermella i processada i el càncer
(2018-10)
Dossier d’informació rellevant per desenvolupar una tasca pedagògica amb relació a l’informe OMS sobre el consum de carn vermella i processada i el càncer
Contaminants químics: V estudi de dieta total a Catalunya; metalls pesants
(2019-07)
Aquest informe forma part del cinquè estudi de dieta total a Catalunya que s’emmarca en els estudis que, des de l’any 2000, el Departament de Salut elabora per estimar la ingesta de diversos contaminants químics en la ...
Aliments ecològics i convencionals: seguretat alimentària i composició nutricional
(2021-12)
Aquest document presenta una revisió actualitzada de les publicacions científiques
amb relació al contingut nutricional i la seguretat alimentària dels aliments de
producció ecològica i els aliments de producció convencional.