Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorMontané, Carla
dc.contributor.authorPons-Ràfols, Joan MV
dc.contributor.authorEspallargues-Carreras, Mireia
dc.contributor.authorSerra-Sutton, Vicky
dc.date.accessioned2017-04-27T12:13:24Z
dc.date.available2017-04-27T12:13:24Z
dc.date.issued2015-01
dc.identifier.citationSerra-Sutton V, Montané C, Pons JMV, Espallargues-Carreras M. Avaluació externa de 9 models col·laboratius d’atenció social i sanitària a Catalunya. Barcelona: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya; 2015.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/2840
dc.descriptionModels col·laboratius d'atenció social; Avaluació externa; Catalunya
dc.description.abstractDurant el 2013 s’inicien diversos projectes demostratius territorials que pretenen millorar la continuïtat i la integració assistencial de les persones amb necessitats sanitàries i socials, com potenciar un model d’atenció centrat en les persones i aprofundir en la interacció entre els agents implicats. En aquests models col·laboratius s’hi vinculen de manera principal els serveis socials bàsics (que depenen dels ajuntaments locals i/o consells comarcals) i els equips d’atenció primària de salut (que depenen de l’Institut Català de la Salut i/o d’altres proveïdors). S’encarrega a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)a l’avaluació externa de 9 models col·laboratius d’atenció social i sanitària. En aquest projecte, s’ha utilitzat un abordatge qualitatiu de casos que descriu i explora algunes experiències integrades d’atenció social i sanitària a Catalunya i pretén compendre i descriure el fenomen d’estudi (els models col·laboratius i els seus beneficis/resultats) a partir de les experiències i opinions dels professionals implicats. Vol contribuir també a identificar trets comuns i de millor pràctica d’aquestes experiències i aprofundir en les necessitats en les distintes fases de desplegament de cada model. Cal tenir present que aquest projecte incorpora tant l’avaluació d’aspectes relacionats amb l’organització i la gestió, com l’atenció social i sanitària dels models col·laboratius, amb els següents objectius: a) Descriure l’organització i el funcionament de les experiències identificades (principalment la col·laboració formal entre els serveis socials bàsics i l’atenció primària de salut) i identificar les millors pràctiques. b) Identificar les barreres i els facilitadors d’aquests models col·laboratius. c) Identificar els beneficis i els resultats esperats i les àrees de millora dels models col·laboratius. d) Proposar un model conceptual d’avaluació i un grup mínim comú d’indicadors.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesInformes AQUAS;
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectCooperativisme sanitari - Avaluació
dc.subjectAssistència mèdica - Catalunya
dc.subject.meshCooperative Behavior
dc.subject.meshDelivery of Health Care
dc.subject.meshProcess Assessment (Health Care)
dc.titleAvaluació externa de 9 models col·laboratius d’atenció social i sanitària a Catalunya
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB. 5178-2015
dc.subject.decsconducta cooperativa
dc.subject.decsprestación sanitaria
dc.subject.decsevaluación de procesos (atención sanitaria)
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Serra-Sutton V, Pons JMV] Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. CIBER Epidemiología y Salud Pública (CIBERESP), Barcelona, Spain. [Espallargues-Carreras M] Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. Red de Investigación en Servicios de Salud en Enfermedades Crónicas (REDISSEC), Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple