Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorMartínez-Mateo, Anna
dc.contributor.authorJané-Checa, Mireia
dc.contributor.authorIzquierdo, Conchita
dc.date.accessioned2017-04-27T12:50:00Z
dc.date.available2017-04-27T12:50:00Z
dc.date.issued2016-03
dc.identifier.citationMartínez-Mateo A, Izquierdo-Gómez C, Jané-Checa M. Brots epidèmics declarats a Catalunya els anys 2012 i 2013. Butll Epidemiol Catalunya. 2016 Mar ;37(3):40-84.
dc.identifier.issn0212-6340
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/2852
dc.descriptionVigilància epidemiològica; Brots epidèmics; Catalunya
dc.description.abstractEn aquest article es presenta un estudi epidemiològic descriptiu de tots els brots epidèmics investigats a Catalunya durant els anys 2012 i 2013. Tots els brots notificats a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya són objecte d’una investigació completa que constitueix la base per establir les mesures destinades a prevenir l’aparició d’altres casos relacionats i la presentació d’episodis similars en el futur. Les diferents fases de la investigació de cada brot es recullen en un informe final. La font d’informació d’aquest estudi la constitueixen els informes elaborats pels serveis de vigilància epidemiològica territorials a partir de la investigació realitzada en cadascun dels brots notificats. El total de brots notificats durant el període d’estudi ha estat de 511 l’any 2012 i de 538 l’any 2013. Es presenten els brots de manera global, distribuïts per tipus de brot amb la seva freqüència, càrrega hospitalària i mortalitat, i de manera detallada, mostrant les dades més rellevants de cadascun dels brots. Pel que fa als brots de toxiinfecció alimentària, se’n mostra la distribució en taules segons variables diferents. La investigació de cada brot epidèmic és fonamental per poder adoptar mesures de control adequades i específiques per a cada situació. D’altra banda, l’estudi global i evolutiu de tots els brots investigats en un territori és una eina fonamental per orientar polítiques que permetin reduir-ne l’impacte sanitari, social i econòmic.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesButlletí Epidemiològic de Catalunya;37(3)
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectEpidemiologia - Catalunya
dc.subject.meshEpidemiological Surveillance
dc.subject.meshDisease Outbreaks
dc.subject.meshCatalonia
dc.titleBrots epidèmics declarats a Catalunya els anys 2012 i 2013
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.subject.decsbrotes de enfermedades
dc.subject.decsmonitorización epidemiológica
dc.subject.decsCataluña
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationSubdirecció general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, Agència de Salut Pública de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple