Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorOliva-Oliva, Glòria
dc.contributor.authorPons-Ràfols, Joan MV
dc.date.accessioned2017-05-05T11:28:14Z
dc.date.available2017-05-05T11:28:14Z
dc.date.issued2004-09
dc.identifier.citationOliva-Oliva G, Pons JMV. Rentat de semen en parelles HIV serodiscordants per al seu ús en tècniques de reproducció humana assistida. Barcelona: Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques; 2004.
dc.identifier.issn1579-4458
dc.identifier.otherIN03/2004
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/2883
dc.descriptionRentat de semen; Homes HIV-1 positius; Tènciques de reproducció humana assistida
dc.description.abstractIntroducció: L’elevada prevalença de l’HIV-1 en pacients en edat fèrtil juntament amb l’augment de l’expectativa i qualitat de vida derivades de la introducció dels tractaments antiretrovirals de gran activitat han fet que, cada vegada més, parelles en què només un dels seus membres és seropositiu (parelles serodiscordants) es plantegin tenir fills. El rentat de semen es proposa com una opció possible en aquestes parelles en què l’home és positiu al virus i volen tenir fills biològics. La tècnica consisteix en un rentat dels espermatozoides i es recolza en la hipòtesi controvertida que els espermatozoides no són el principal reservori de l’HIV- 1 i que aquest es troba principalment en el plasma seminal i en les cèl∙lules no espermàtiques. Objectiu: L’objectiu de l’estudi és analitzar l’evidència científica disponible en relació amb l’eficàcia, l’efectivitat i la seguretat del rentat de semen en homes HIV-1 positius per al seu ús en tècniques de reproducció humana assistida. Metodologia: S’ha realitzat una revisió sistemàtica de la literatura científica en les principals bases de dades biomèdiques (fins a febrer de 2004). S’ha dut a terme una cerca manual a partir de les referències bibliogràfiques dels articles seleccionats i d’altres articles de revisió del tema. També s’ha consultat la xarxa internacional d’agències d’avaluació de tecnologies mèdiques (INAHTA), diversos motors de cerca a Internet, literatura grisa i diferents fonts d’informació útils per contextualitzar la situació actual de la tècnica a Catalunya (dades epidemiològiques de la malaltia, utilització actual de la tècnica, aspectes ètics i legals, fonamentalment). S’han inclòs treballs originals publicats en revistes amb procés de revisió d’experts que analitzessin l’eficàcia, l’efectivitat o la seguretat de la tècnica per eliminar el virus de la fracció d’espermatozoides mòbils i/o avaluessin la transmissió horitzontal (a la parella) i vertical (de mare a fill) de l’HIV-1 amb l’aplicació de tècniques de reproducció humana assistida. S’ha valorat la qualitat metodològica dels articles identificats amb els criteris proposats per l’Evidence Based Medicine Working Group sobre un article de tractament o prevenció i, finalment, s’ha realitzat una síntesi qualitativa de l’evidència científica.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectReproducció humana assistida
dc.subjectSida - Pacients
dc.subject.meshReproductive Techniques, Assisted
dc.subject.meshHIV Seropositivity
dc.titleRentat de semen en parelles HIV serodiscordants per al seu ús en tècniques de reproducció humana assistida
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB. 51.301-2004
dc.subject.decstécnicas reproductivas asistidas
dc.subject.decsseropositividad al VIH
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationAgència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple