Generalitat de Catalunya

Repositori Scientia Dipòsit d'Informació Digital del Departament de Salut

RDS - II Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya – Any 2017

Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/11351/2968

Elaboració de la primera Guia de Bones Pràctiques d'Informació Mèdica a la Indústria Farmacèutica Espanyola
Guardiola, Elena; Fragoso, Jaime; Rojo, Mónica; Balmy, Sylvaine; Cabo, Lurdes; Díaz, Lourdes; Escudero, Nuria; Flores, Ángeles; García-Ortiz, Daniel; Hernández, M. Ángeles; Iglesias, Inmaculada; Ortega, Patricia; Pozo, Tamara; Pulido, Fernanda; Zabena, Carina
Introducció. La indústria farmacèutica (IF) és un important proveïdor d'informació i documentació mèdica. La Informació Mèdica (IM) és una activitat necessària per tal que els medicaments i productes sanitaris comercialitzats per les empreses farmacèutiques s'utilitzin de forma segura i eficaç. Per aquest motiu, han de proporcionar informació fiable, precisa, equilibrada i imparcial a professionals de la salut i pacients. El Grup d'IM d'AMIFE es creà el 2014 com a fòrum de debat sobre la situació actual i el futur de la IM, dels seus professionals i dels serveis que proporciona. Objectiu. En no haver-hi legislació específica, el Grup es plantejà la importància de definir i orientar les obligacions i activitats d'IM a la IF. Encara que hi ha algunes guies internacionals, es considerà imprescindible elaborar una guia espanyola de bones pràctiques. Mètode. Coordinat per dos membres del Grup, es convidà tot el Grup a participar en el projecte, tant en la planificació com en la redacció, avaluació d'experts i edició dels capítols. Es va elaborar l'índex i s'assignaren els autors. Cada capítol havia d'incloure una revisió del tema i observacions o conclusions que, consensuades, donarien lloc a recomanacions. Resultats. S'ha redactat, i es publicarà molt aviat, la Guia de Bones Pràctiques d'Informació Mèdica a la Indústria Farmacèutica Espanyola. En 12 capítols es tracta de la importància de la IM, les característiques dels departaments d'IM i els seus professionals, i els procediments normalitzats de treball així com de temes legals, d'ètica, de propietat intel·lectual, de medicina basada en l'evidència i d'avaluació de la qualitat, i es plantegen els reptes futurs. Conclusions. És important disposar d'una Guia de Bones Pràctiques d'IM a la IF. Aquest treball ha permès aprofundir en el tema, redactar la primera guia espanyola i elaborar conclusions i recomanacions així com establir una xarxa col·laborativa entre els professionals d'IM de la IF.
2017
Informació mèdica; Indústria farmacèutica; Bones pràctiques
Guardiola E, Fragoso J, Rojo M, Balmy S, Cabo L, Díaz L, et al. Elaboració de la primera Guia de Bones Pràctiques d'Informació Mèdica a la Indústria Farmacèutica Espanyola. Poster presentat a: II Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya; 2017 Juny 8-9; Barcelona.
Professionals
         

Mostra el registre complet del document

Fitxers de l'exemplar

Aquest document està subjecte a una Llicència Creative Commons:

Aquest element apareix a les col·leccions següents