Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorTomé-Barrera, Maria J.
dc.contributor.authorZambrano-Moreno, Adela
dc.contributor.authorRoqué-Castellà, Pilar
dc.date.accessioned2017-06-26T12:01:27Z
dc.date.available2017-06-26T12:01:27Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationTomé-Barrera MJ, Zambrano-Moreno A, Roque-Castella P. Innovem amb Pregunteu-nos: nou servei virtual d’atenció a l’usuari sense límits d’espai i temps. Pòster presentat a: II Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya; 2017 Juny 8-9; Barcelona.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/2969
dc.descriptionServeis d'informació; Serveis de referència virtual; Biblioteca virtual
dc.description.abstractIntroducció : El desenvolupament tecnològic i l'accés generalitzat a Internet han suposat per a les biblioteques afrontar nous reptes en el tractament, recuperació i accés a la informació científica. Els serveis de referència de les biblioteques s'han centrat en apropar la informació als usuaris sense importar l'espai i el temps que els separa. L'objectiu d'aquest treball és analitzar el desenvolupament tècnic del servei virtual d'atenció a l'usuari i referència, Pregunteu-nos, al qual els usuaris poden accedir des d'un únic punt virtual, disponible les 24 hores, els 365 dies a l'any. Material i mètode : La Biblioteca es planteja posar en funcionament un servei virtual de referència accessible, visible, immediat i de fàcil ús. Per al desenvolupament del servei es realitzen les actuacions següents: a) definició del servei i anàlisi de les necessitats dels usuaris; b) anàlisi del procés de referència virtual (descripció del servei, destinataris, anàlisi de consultes, i selecció de fonts i recursos d'informació); c) definició de les tasques del bibliotecari; d) definició dels canals i mitjans de prestació del servei; e) selecció de les eines tecnològiques aplicades; f) definició dels criteris de qualitat i avaluació. Resultats : Pregunteu-nos ha permès establir un punt únic d'entrada de consultes a la Biblioteca. El fet que l'usuari pugui disposar d'un únic canal per contactar amb la Biblioteca, de forma ràpida i des de qualsevol lloc, ha millorat el contacte amb l'usuari i el temps de resposta. Per als bibliotecaris ha suposat un nou sistema de treball en equip. La creació d'una base de dades del coneixement com a font d'informació per a la resposta a les consultes plantejades en aquest servei, ha ajudat a unificar criteris en les respostes enviades als usuaris i ha millorat el feedback amb aquests. Conclusió : Pregunteu-nos s'ha consolidat com un mitjà de treball únic per gestionar les consultes arribades a la Biblioteca, així com interaccionar amb els nostres usuaris sense límits d'espai i temps.
dc.language.isocat
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectBiblioteques mèdiques
dc.subjectBiblioteques digitals
dc.subjectServeis d'informació
dc.subject.meshLibraries, Medical
dc.subject.meshInformation Services
dc.subject.meshLibraries, Digital
dc.titleInnovem amb Pregunteu-nos: nou servei virtual d’atenció a l’usuari sense límits d’espai i temps
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.subject.decsbibliotecas médicas
dc.subject.decsservicios de información
dc.subject.decsbibliotecas digitales
dc.relation.conferencenameII Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya
dc.relation.conferencedate2017-06
dc.relation.conferenceplaceBarcelona
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/submittedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationBiblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple