Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorRajmil, Luis
dc.contributor.authorMompart-Penina, Anna
dc.contributor.authorMedina-Bustos, Antònia
dc.date.accessioned2017-08-30T11:06:46Z
dc.date.available2017-08-30T11:06:46Z
dc.date.issued2013-06
dc.identifier.citationRajmil L, Mompart A, Medina-Bustos A. Impacte de la crisi econòmica en la salut infantil: estudi de l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA). Barcelona: Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut; 2013.
dc.identifier.otherCT02/2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3044
dc.descriptionCrisi econòmica; Salut infantil; Enquesta de salut de Catalunya
dc.description.abstractObjectius: Analitzar els canvis en les condicions de vida familiar i socioeconòmiques de la població infantil de Catalunya entre els anys 2006 i el període 2010-2012; estudiar la relació entre els canvis d’aquests determinants socials amb les conductes relacionades amb la salut, l’estat de salut i la utilització de serveis sanitaris. Mètodes: Anàlisi basada en dues mesures transversals representatives de la població de 0 a 14 anys de Catalunya a partir de l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) 2006 i 2010-2012. Enquesta de salut per entrevista a la persona responsable del menor de 15 anys (n=2.200 l’any 2006 i n=1.967 en el període 2010-2012). Les variables utilitzades són: la salut percebuda, la restricció de l’activitat i els trastorns crònics; l’obesitat i el sobrepès (a partir del pes i la talla declarades); els hàbits d’alimentació, la conducta sedentària, l’activitat física i les conductes de risc (escales del Child Health and Illness Profile, CHIP), la salut mental (Strengths and Difficulties, SDQ) i la qualitat de vida relacionada amb la salut (KIDSCREEN-10). També s’ha analitzat la cobertura sanitària, l’ús de serveis sanitaris en l’últim any i específicament les visites a atenció primària pediàtrica, al conjunt dels especialistes, a odontologia, a urgències, i també les visites a qualsevol professional de la salut els darrers quinze dies. Les variables sociodemogràfiques han estat l’edat, el sexe, el nivell d’estudis de la mare i la situació laboral familiar, especialment la condició d’aturat dels progenitors. S’han comparat les proporcions i les mitjanes (depenent de la naturalesa de la variable) de les conductes relacionades amb la salut i de l’estat de salut físic i mental i la utilització de serveis sanitaris d’acord amb el nivell socioeconòmic i segons el període d’estudi (2006 vs. 2010-2012). En l’estimació dels indicadors i els intervals de confiança (95%) s’ha tingut en compte el disseny complex de la mostra.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectInfants - Salut i higiene - Catalunya
dc.subjectInfants - Condicions socials - Catalunya
dc.subjectSalut - Enquestes - Catalunya
dc.subject.meshChild Health
dc.subject.meshHealth Surveys
dc.subject.meshSocioeconomic Factors
dc.subject.meshCatalonia
dc.titleImpacte de la crisi econòmica en la salut infantil: estudi de l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA)
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB.17030-2013
dc.subject.decssalud del niño
dc.subject.decsencuestas de salud
dc.subject.decsfactores socioeconómicos
dc.subject.decsCataluña
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Rajmil L] Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), Barcelona, Spain. CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública, Consorcio de Investigación Biomédica en Red de Epidemiología y Salud Pública (CIBERESP), Madrid, Spain. [Mompart A, Medina-Bustos A] Servei del Pla de Salut, Direcció General de Planificació i Recerca en Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple