Resum
Per evitar la transmissió de malalties infeccioses a través de l'aigua, cal tractar-la de manera adequada i desinfectar-la. La desinfecció sistemàtica de les aigües de consum públic és una de les actuacions de salut ambiental que ha salvat més vides humanes. No desinfectar l'aigua de consum humà és un risc innecessari per a la salut. A Catalunya, el procediment més utilitzat per desinfectar l'aigua és la cloració, mitjançant l'aplicació del clor gasós o de solucions d'hipoclorit sòdic, popularment conegut com a lleixiu.
Aquest manual, adreçat al personal que té cura dels sistemes d'abastament públic de nuclis de mida mitjana i petita, recull tot un seguit de recomanacions per a millorar la gestió dels sistemes de subministrament i, alhora, optimitzar la desinfecció de l'aigua mitjançant l'aplicació d'hipoclorit sòdic.
Paraules clau
Aigua de consum; Desinfecció; Hipoclorit sòdic
Citació recomanada
La desinfecció de l'aigua de consum amb hipoclorit sòdic: recomanacions. Barcelona: Departament de Sanitat i Seguretat Social; 2001.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/3051Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: