Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorPedrol, Tere
dc.contributor.authorMòdol-Pena, Irminia
dc.contributor.authorSalud, Antonieta
dc.contributor.authorGodoy, Pere
dc.date.accessioned2017-08-30T12:07:36Z
dc.date.available2017-08-30T12:07:36Z
dc.date.issued2016-07
dc.identifier.citationGodoy-Garcia P, Pedrol T, Mòdol-Pena I, Salud A. El Registre poblacional de càncer a Lleida: resultats i perspectives. Butll Epidemiol Catalunya. 2016 Jul;37(7):161-172.
dc.identifier.issn2385-720X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3052
dc.descriptionCàncer; Registre; Epidemiologia; Salut pública
dc.description.abstractIntroducció: L’objectiu va ser descriure els resultats del Registre hospitalari de tumors de Lleida l’any 2012 i valorar la contribució proporcional de casos al Registre poblacional de càncer a Lleida. Mètodes: Es va realitzar un estudi epidemiològic descriptiu dels casos de càncer de residents a Lleida detectats pel Registre hospitalari de tumors de Lleida (Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida). Els casos es van registrar segons els criteris internacionals. Les fonts d’informació van ser: les altes hospitalàries del CMBD (codis CIM-9-MC entre el rang 140.0 i el 208.9), els informes d’anatomia patològica i el Registre de pacients d’Hematologia. Es van comparar els casos detectats en els residents i els esperats segons les taxes crues del Registre poblacional de càncer a Tarragona. Resultats: Es van detectar 1.922 tumors, 1.150 (59,8%) en homes i 772 (40,2%) en dones. Es va fer la verificació histològica de 1.772 tumors (92,2%). La majoria de pacients, 1.765 (93,3%), corresponien a residents a Lleida. En els homes residents els tumors més freqüents van ser els de còlon i recte (190), pròstata (180) i pulmó (144). En les dones van ser els de mama (218), còlon i recte (118) i de càncer de pell no melanoma (62). Segons les taxes del Registre poblacional de càncer a Tarragona es podien esperar 2.126 casos (1.310 en homes i 816 en dones). Els casos observats entre els homes van ser 941 (cobertura del 71,8%) i en les dones, 668 (cobertura del 81,9%). Es van observar cobertures superiors al 100% en els tumors de ronyó (153,3%), leucèmies (104,7%) i pàncrees (104%) entre els homes i en els de pulmó (134,4%), sistema nerviós central (121,4%) i ronyó (120% ) entre les dones. Conclusions: El rànquing de tumors a les comarques de Lleida suggereix que el càncer presenta certes peculiaritats que haurien de ser investigades a partir del Registre poblacional de càncer a Lleida.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesButlletí Epidemiològic de Catalunya;37(7)
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectCàncer - Pacients - Lleida - Registres
dc.subject.meshNeoplasms
dc.subject.meshHospital Records
dc.subject.meshLleida
dc.titleEl Registre poblacional de càncer a Lleida: resultats i perspectives
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.identifier.dlB. 11287-2015
dc.subject.decsneoplasias
dc.subject.decsregistros hospitalarios
dc.subject.decsLérida
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Godoy-Garcia, Pere] Registre poblacional de càncer a Lleida (REC Lleida), Departament de Salut, Generalitat de Catlunya, Lleida, Spain. Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a les Emergències de Salut Pública de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Agència de Salut Pública de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB LLeida), Universitat de Lleida, Lleida, Spain. [Pedrol, Tere] Registre poblacional de càncer a Lleida (REC Lleida), Departament de Salut, Generalitat de Catlunya, Lleida, Spain. Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Mòdol-Pena, Irminia] Registre poblacional de càncer a Lleida (REC Lleida), Departament de Salut, Generalitat de Catlunya, Lleida, Spain. Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a les Emergències de Salut Pública de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Agència de Salut Pública de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Salud, Antonieta] Registre poblacional de càncer a Lleida (REC Lleida), Departament de Salut, Generalitat de Catlunya, Lleida, Spain. Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Institut Català de la Salut (ICS), Lleida, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple