Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorCarrion-Ribas, Carme
dc.contributor.authorEstrada-Sabadell, Maria D.
dc.contributor.authorBenítez-Solís, Dolors
dc.contributor.authorLópez-Valero, Júlia
dc.contributor.authorEspallargues-Carreras, Mireia
dc.date.accessioned2017-09-20T11:57:45Z
dc.date.available2017-09-20T11:57:45Z
dc.date.issued2014-07
dc.identifier.citationCarrion-Ribas C, Estrada-Sabadell MD, Benítez-Solís D, López-Valero J, Espallargues-Carreras M. Eines per a la presa de decisions clíniques a Catalunya. Barcelona: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya; 2014.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3073
dc.descriptionPresa de decisions clíniques; Catalunya; Eines;
dc.description.abstractLa majoria de països amb entorns culturals i científics similars al nostre aborden la millora de la qualitat de la pràctica clínica des de diverses perspectives. Els diferents instruments d’ajuda a la presa de decisions clíniques basats en l’evidència són un element clau per reduir la variabilitat en la pràctica mèdica i basada en la millor evidència científica existent. Les guies de pràctica clínica (GPC), conjuntament amb altres productes basats en l’evidència (APBE) com els protocols, les vies o les rutes assistencial, són eines que es troben a l’abast dels diferents professionals del món sanitari i que han demostrat que poden millorar la qualitat en la prestació de serveis del sistema sanitari, tant a nivell micro, com meso o macro. Dins del marc del Pla de Salut (2011-2015) de Catalunya s’inclou l’objectiu de potenciar l’avaluació sistemàtica de tecnologies, qualitat i recerca en salut, de manera que es pretén impulsar el desenvolupament i ús d’aquestes eines a casa nostra. Així doncs, l’objectiu d’aquest informe és principalment descriure l’estat de situació de les eines d’ajut a la presa de decisions clíniques en els diferents centres de titularitat pública d’atenció primària, especialitzada, sociosanitària i salut mental de Catalunya. Per assolir aquest objectiu s’ha dissenyat un estudi descriptiu, transversal, realitzat mitjançant una enquesta electrònica, que s’ha distribuït entre les 130 organitzacions sanitàries, de titularitat pública, que existeixen fins avui (març 2014) a Catalunya. En l’enquesta s’han inclòs 21 preguntes que fan referència a tres aspectes diferents: identificació del centre, ús i organització de les eines d’ajut a la presa de decisions clíniques I identificació de les guies més emprades en el maneig de les malalties cròniques prioritzades pel Pla de Salut per a l’any 2012.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesInformes AQUAS;
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectMedicina clínica - Presa de decisions
dc.subject.meshClinical Decision-Making
dc.subject.mesh/methods
dc.titleEines per a la presa de decisions clíniques a Catalunya
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB. 16589-2014
dc.subject.decstoma de decisiones clínicas
dc.subject.decs/métodos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple