Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorSunyer, Berta
dc.contributor.authorSolà-Morales, Oriol de
dc.date.accessioned2017-09-27T07:37:28Z
dc.date.available2017-09-27T07:37:28Z
dc.date.issued2011-02
dc.identifier.citationSunyer B, Solà-Morales O. Interrupció farmacològica voluntària de l’embaràs. Barcelona: Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut; 2011.
dc.identifier.otherCT04/2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3074
dc.descriptionInterrupció voluntària de l’embaràs; IVE farmacològica; Avortament
dc.description.abstractIntroducció: la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) està legalment regulada i està permesa a pràcticament tots els països de la Unió Europea. La Llei orgànica espanyola 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva de la interrupció voluntària de l’embaràs, ofereix un nou escenari en l’atenció a la IVE, que pot realitzar-se a petició de la dona dins de les primeres catorze setmanes de gestació o per causes mèdiques en diferents setmanes de gestació. A Catalunya, al 2008 es van realitzar 26.932 avortaments legals. Metodologia: revisió sistemàtica de la literatura sobre l’eficàcia i la seguretat de la IVE farmacològica amb mifepristona fins als quaranta-nou dies de gestació. S’han revisat les principals bases de dades bibliogràfiques i s’hi han inclòs 33 assaigs clínics aleatoritzats i 7 revisions sistemàtiques de la literatura. Resultats: els diferents estudis confirmen l’eficàcia de la IVE farmacològica amb mifepristona, que aconsegueix avortament complet en un 94-96% dels casos; i la combinació de mifepristona amb misoprostol és més efectiva que la mifepristona sola (RR 3,76; IC 95% 2,30 a 6,15). El misoprostol pot potencialment induir malformacions fetals, per la qual cosa és cabdal assegurar la interrupció de l’embaràs. Així mateix, s’han descrit una sèrie de complicacions derivades de la IVE farmacològica com anèmia (3% de les IVE mèdiques), infecció urinària (<0,21%), dolor, nàusees, vòmits, calfreds i d’altres. Cal destacar, en dones de més de cinc setmanes d’embaràs, la importància del diagnòstic per excloure’n l’embaràs ectòpic, ja que està contraindicat en la IVE farmacològica. També s’ha realitzat una aproximació del cost de la IVE farmacològica i quirúrgica, observant que el cost de la IVE farmacològica és inferior al de la quirúrgica. Conclusions: en conclusió, la IVE farmacològica amb mifepristona i misoprostol és eficaç i segura, però requereix d’un diagnòstic d’embaràs adequat i de finalització d’aquest per garantir-ne la seguretat.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectAvortament - Aspectes sanitaris
dc.subjectMedicaments - Administració
dc.subject.meshAbortion, Induced
dc.subject.meshDrug Utilization
dc.titleInterrupció farmacològica voluntària de l’embaràs
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB.11439-2011
dc.subject.decsaborto inducido
dc.subject.decsutilización de medicamentos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationAgència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple