Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorLópez-Aguilà, Sílvia
dc.contributor.authorSurís, Xavier
dc.contributor.authorLarrosa, Marta
dc.contributor.authorGalimany, Jordi
dc.contributor.authorSolà-Morales, Oriol de
dc.contributor.authorAlmazán, Cari
dc.date.accessioned2017-09-27T08:07:57Z
dc.date.available2017-09-27T08:07:57Z
dc.date.issued2011-07
dc.identifier.citationLópez-Aguilà S, Almazán C, Surís X, Larrosa M, Galimany J, Solà-Morales O. Dolor d’espatlla: utilització apropiada de les proves de diagnòstic per la imatge. Barcelona: Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut; 2011.
dc.identifier.otherCT17/2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3092
dc.descriptionDolor d'espatlla; Diagnòstic per la imatge
dc.description.abstractObjectius: l’objectiu d’aquest document va ser consensuar els procediments diagnòstics a utilitzar en situacions clíniques comunes en el dolor d’espatlla no traumàtic, per tal de reduir la variabilitat de la pràctica clínica i adequar les tecnologies segons la seva capacitat diagnòstica i la patologia a estudiar, tenint en compte els riscos per a la salut. Metodologia: seguint el model de l’ACR (American College of Radilogy) i els seus grups de diagnòstic apropiat (appropriateness criteria) es va aplicar el mètode RAND modificat. Es va demanar a un grup de professionals (reumatòlegs, traumatòlegs, rehabilitadors i metges d’atenció primària) que puntuessin de 0 (poc apropiat) a 9 (molt apropiat) l’ús de cinc tecnologies en sis situacions clíniques diferents considerades com a freqüents durant tres rondes consecutives. Resultats: en el dolor d’espatlla la radiologia convencional, l’ecografia i la ressonància magnètica poden ser apropiades en les diferents situacions clíniques descrites. Al contrari la tomografia computada i la gammagrafia òssia no es valoren com a apropiades en cap dels escenaris proposats. Conclusions: la radiologia convencional és l’exploració inicial apropiada en les situacions clíniques proposades. En algunes d’elles no serà suficient i caldrà complementar-la amb l’ecografia i/o ressonància magnètica.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectDiagnòstic per la imatge
dc.subjectEspatlles - Malalties - Imatges
dc.subject.meshDiagnostic Imaging
dc.subject.meshShoulder Pain
dc.subject.mesh/diagnosis
dc.titleDolor d’espatlla: utilització apropiada de les proves de diagnòstic per la imatge
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB. 32545-2011
dc.subject.decsdiagnóstico por imagen
dc.subject.decshombro doloroso
dc.subject.decs/diagnóstico
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[López-Aguilà S, Almazán C, Solà-Morales O] Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Surís X, Larrosa M] Pla director de malalties reumàtiques i de l’aparell locomotor, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Galimany J] Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris, Programa per al Desenvolupament del Diagnòstic per la Imatge, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple