Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorMarinelli, Marcella
dc.contributor.authorMartínez-Cruz, Olga
dc.contributor.authorDomingo-Torrell, Laia
dc.contributor.authorPons-Ràfols, Joan MV
dc.contributor.authorEspallargues-Carreras, Mireia
dc.contributor.authorSerra-Sutton, Vicky
dc.date.accessioned2017-12-20T12:20:34Z
dc.date.available2017-12-20T12:20:34Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationSerra-Sutton V, Marinelli M, Martínez-Cruz O, Domingo-Torrell L, Pons JMV, Espallargues-Carreras M. Medición e impacto del pago por desempeño en el ámbito de las artroplastias. Barcelona: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya; 2016.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3189
dc.descriptionQualitat assistencial; Centres; Artroplàsties
dc.description.abstractEl present projecte es va plantejar com a fase d'implementació i validació d'un grup de 13 indicadors per monitoritzar la qualitat assistencial i acompliment de centres que realitzen artroplàsties de maluc i genoll. A partir d'aquesta implementació i mostrar la seva factibilitat, robustesa i validesa, es va plantejar una reflexió sobre els seus potencials utilitats en el marc de l'avaluació i monitorització de la qualitat assistencial i acompliment, així com la seva inclusió en sistemes de compra de serveis a proveïdors per incentivar aquesta qualitat. També per la seva incorporació en futurs estudis per valorar fins a quin punt aquests sistemes d'incentivació evidencien un impacte en millores assistencials o organitzatives. Alguns dels reptes d'aquesta implementació van ser, entre altres qüestions, la vinculació de diversos sistemes d'informació sanitaris i registres per al càlcul dels indicadors, l'aplicació de models d'ajust per una adequada interpretació dels resultats, així com la desagregació dels indicadors a nivell específic de centre. En la majoria d'iniciatives publicades fins al moment sobre l'efectivitat, seguretat i eficiència de les artroplàsties en el nostre context, es venia fent a nivell global. Com a objectiu ens plantegem valorar la utilitat del grup de 13 indicadors: a) per monitoritzar la qualitat assistencial de centres que realitzen artroplàsties de maluc i genoll; b) per analitzar l'acompliment d'aquests centres comparat amb un estàndard global de qualitat; c) per a la seva inclusió en contractes programa amb proveïdors per incentivar la seva qualitat assistencial, i d) per a futures avaluacions de l'impacte d'aquests sistemes de contractació en la millora de la qualitat.
dc.language.isospa
dc.publisherMinisterio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad
dc.publisherAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesInformes, estudios e investigación;
dc.relation.ispartofseriesInforme de Evaluación de Tecnologías Sanitarias;
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectArtroplàstia
dc.subjectAssistència mèdica - Avaluació
dc.subject.meshArthroplasty
dc.subject.meshQuality of Health Care
dc.titleMedición e impacto del pago por desempeño en el ámbito de las artroplastias
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decscalidad de la atención sanitaria
dc.subject.decsartroplastia
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Serra-Sutton V, Marinelli M, Pons JMV] CIBER en Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP), Madrid, Spain. [Espallargues-Carreras M] Red de Investigación en Servicios de Salud en Enfermedades Crónicas (REDISSEC), Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple