Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorSecretaria de Salut Pública, Servei de Veterinària Control Oficial Alimentari i Exportació
dc.date.accessioned2018-02-14T11:42:56Z
dc.date.available2018-02-14T11:42:56Z
dc.date.issued2017-02-28
dc.identifier.citationSecretaria de Salut Pública Servei de Veterinària Control Oficial Alimentari i Exportació. Protocol d’actuacions de control de la triquinosi. Barcelona: Secretaria de Salut Pública de Catalunya; 2017.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3314
dc.descriptionTriquinosi; Control sanitari; Carn
dc.description.abstractLa prevenció de la triquinosi es basa tant en les condicions de bioseguretat en la cria i l’engreix dels animals com en el control adequat dels porcs i els cavalls sacrificats, així com els porcs senglars destinats al consum humà. Un altre aspecte que s’ha de remarcar és que la carn importada d’animals salvatges presenta més risc de transmissió de la malaltia, per la qual cosa és recomanable consumir-la després d’un tractament tèrmic que inactivi les larves del paràsit. La necessitat d’organitzar el control oficial que s’ha d’exercir sobre els operadors d’empresa alimentària en cadascuna de les etapes i activitats, s’ha concretat en l’aprovació d’aquest Protocol que recull els aspectes més destacats de salut pública, i s’hi inclouen les previsions legals de la comercialització per al consum humà de la caça, sigui quin sigui l’àmbit de consum de la carn. La normativa comunitària i el Pla nacional de contingència contra la triquina del Ministeri de Sanitat conformen el marc de referència a partir del qual s’han de desplegar les actuacions corresponents a Catalunya. Així doncs, aquest Protocol concreta les actuacions que s’han de dur a terme en cas d’obtenir resultats positius en la detecció de triquines en els animals sensibles. Aquest Protocol s’adreça com a instrucció als veterinaris oficials de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i com a orientació a la resta de veterinaris que fan control sanitari de triquines a la carn. És aplicable a les següents espècies animals que es destinen al consum humà: els porcins domèstics, el porc senglar i els solípedes domèstics. La resta d’animals domèstics alimentats amb matèries adequades o pinsos produïts amb un control del procés de producció adequat no estan exposades a la infestació de triquines.
dc.language.isocat
dc.publisherSecretaria de Salut Pública de Catalunya
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectTriquinosi - Prevenció
dc.subjectCarn - Inspecció
dc.subject.meshTrichinellosis
dc.subject.mesh/prevention & control
dc.subject.meshMeat Products
dc.titleProtocol d’actuacions de control de la triquinosi
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB. 5098-2017
dc.subject.decstriquinosis
dc.subject.decs/prevención & control
dc.subject.decsproductos cárnicos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple