dc.contributor | Departament de Salut |
dc.contributor.author | Castell-Garralda, Victòria |
dc.contributor.author | Timoner-Alonso, Isabel |
dc.contributor.author | Vicente-Tascón, Emilio |
dc.contributor.author | Domingo-Roig, Josep Ll. |
dc.contributor.author | Nadal-Lomas, Martí |
dc.contributor.author | Perelló-Berenguer, Gemma |
dc.contributor.author | Beriguistain-Seguí, Iñaki |
dc.contributor.author | Muñoz-Cánovas, Eva |
dc.contributor.author | Rúbies-Prat, Toni |
dc.contributor.author | Bosch-Collet, Jaume |
dc.date.accessioned | 2018-06-21T11:32:26Z |
dc.date.available | 2018-06-21T11:32:26Z |
dc.date.issued | 2017-05 |
dc.identifier.citation | Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Vicente-Tascón E, Domingo-Roig J, Nadal-Lomas M, et al. Contaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària, 2017. |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/3563 |
dc.description | Acrilamida; Avaluació; Estudi de dieta total |
dc.description.abstract | L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària
(ACSA) ha promogut aquest estudi per tal d’obtenir dades actualitzades sobre els
nivells d’acrilamida en aliments de consum i avaluar la ingesta dietètica d’acrilamida
per part de la població catalana i avaluar els riscos per a la salut derivats.
A partir de l’anàlisi del contingut d’acrilamida de 33 mostres composite, confeccionades
amb 11 tipus d’aliments significatius es conclou que l'’exposició actual a l’acrilamida
a través de la dieta està molt per sota del límit mínim de confiança per a la dosi de
referència, i segons el criteri del Comitè d’Experts de l’EFSA aquests nivells
d’ingesta d’acrilamida no suposen cap risc d’efecte neurotòxic. |
dc.language.iso | cat |
dc.language.iso | spa |
dc.publisher | Agència Catalana de Seguretat Alimentària |
dc.rights | Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Aliments - Contaminació |
dc.subject | Aliments - Avaluació del risc |
dc.subject.mesh | Acrylamide |
dc.subject.mesh | /adverse effects |
dc.subject.mesh | Risk Assessment |
dc.title | Contaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida |
dc.title.alternative | Contaminantes de proceso: estudio de dieta total en Cataluña; Acrilamida |
dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
dc.subject.decs | acrilamida |
dc.subject.decs | /efectos adversos |
dc.subject.decs | evaluación de riesgos |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.contributor.authoraffiliation | [Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Vicente-Tascón E] Agència Catalana de Seguretat Alimentària, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Domingo-Roig J, Nadal-Lomas M, Perelló-Berenguer G] Universitat Rovira i Virgili, Tarragona, Spain. [Beriguistain-Seguí I, Muñoz-Cánovas E, Rúbies-Prat T] Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Departmanet de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |