Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorCastell-Garralda, Victòria
dc.contributor.authorTimoner-Alonso, Isabel
dc.contributor.authorVicente-Tascón, Emilio
dc.contributor.authorDomingo-Roig, Josep Ll.
dc.contributor.authorNadal-Lomas, Martí
dc.contributor.authorPerelló-Berenguer, Gemma
dc.contributor.authorBeriguistain-Seguí, Iñaki
dc.contributor.authorMuñoz-Cánovas, Eva
dc.contributor.authorRúbies-Prat, Toni
dc.contributor.authorBosch-Collet, Jaume
dc.date.accessioned2018-06-21T11:32:26Z
dc.date.available2018-06-21T11:32:26Z
dc.date.issued2017-05
dc.identifier.citationBosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Vicente-Tascón E, Domingo-Roig J, Nadal-Lomas M, et al. Contaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària, 2017.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3563
dc.descriptionAcrilamida; Avaluació; Estudi de dieta total
dc.description.abstractL’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha promogut aquest estudi per tal d’obtenir dades actualitzades sobre els nivells d’acrilamida en aliments de consum i avaluar la ingesta dietètica d’acrilamida per part de la població catalana i avaluar els riscos per a la salut derivats. A partir de l’anàlisi del contingut d’acrilamida de 33 mostres composite, confeccionades amb 11 tipus d’aliments significatius es conclou que l'’exposició actual a l’acrilamida a través de la dieta està molt per sota del límit mínim de confiança per a la dosi de referència, i segons el criteri del Comitè d’Experts de l’EFSA aquests nivells d’ingesta d’acrilamida no suposen cap risc d’efecte neurotòxic.
dc.language.isocat
dc.language.isospa
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectAliments - Contaminació
dc.subjectAliments - Avaluació del risc
dc.subject.meshAcrylamide
dc.subject.mesh/adverse effects
dc.subject.meshRisk Assessment
dc.titleContaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida
dc.title.alternativeContaminantes de proceso: estudio de dieta total en Cataluña; Acrilamida
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsacrilamida
dc.subject.decs/efectos adversos
dc.subject.decsevaluación de riesgos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Vicente-Tascón E] Agència Catalana de Seguretat Alimentària, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Domingo-Roig J, Nadal-Lomas M, Perelló-Berenguer G] Universitat Rovira i Virgili, Tarragona, Spain. [Beriguistain-Seguí I, Muñoz-Cánovas E, Rúbies-Prat T] Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Departmanet de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple