Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorBarbé, Ferran
dc.contributor.authorTorrente, Elena
dc.contributor.authorEsquinas López, Cristina
dc.contributor.authorArgimon-Pallàs, Josep M.
dc.contributor.authorEscarrabill, Joan
dc.date.accessioned2018-06-21T12:04:34Z
dc.date.available2018-06-21T12:04:34Z
dc.date.issued2012-01
dc.identifier.citationBarbé F, Torrente E, Esquinas C, Argimon JM, Escarrabill J. Impacte dels centres d’atenció ambulatòria en el seguiment de pacients amb síndrome d’apnea-hipopnea del son. Barcelona: Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut; 2012.
dc.identifier.otherCT02/2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3602
dc.descriptionCentres d'atenció ambulatòria; Seguiment; Pacients amb síndrome d’apnea-hipopnea del son
dc.description.abstractIntroducció: El manteniment tècnic en el tractament a llarg termini de la síndrome d'apnea-hipopnea del son (SAHS) basat en la revisió domiciliària és un problema tant pel volum de pacients afectats com per les dificultats de seguiment de pacients actius. Objectius: Analitzar l’accessibilitat i la qualitat de l’atenció prestada als centres d’atenció ambulatòria de Catalunya; Descriure els patrons de seguiment dels pacients de cada empresa subministradora; Valorar el grau de satisfacció dels pacients; Avaluar l’acceptació de les noves tecnologies de la comunicació. Metodologia: La metodologia s’ha basat, d’una banda, en una anàlisi descriptiva general dels centres d’atenció ambulatòria (CAA) de Catalunya a partir d’una fitxa d’identificació de cada centre. D’altra banda, s’ha dut a terme un qüestionari als usuaris dels centres per tal de valorar el seu grau de satisfacció. L’anàlisi estadística es va fer a través d’una anàlisi univariant (mitjanes (DE) o medianes (rang interquartílic) en el cas de les variables numèriques i percentatges en el cas de les qualitatives; en segon lloc es va realitzar una anàlisi bivariant per determinar les variables relacionades amb el grau de satisfacció (khi quadrat o t de Student). Nivell de significació 5%. Es va fer un model multivariant de regressió logística per determinar la relació entre el grau de satisfacció i el lloc de residència. Prèviament s’havia fet un estudi dels possibles factors d’interacció i confusió (edat, gènere, etc.). Resultats: Els principals resultats són: 1.165 enquestes. 79,1% homes, 63,7% tenen més de 55 anys, 49% són pensionistes i el 64% porten més d’un any amb el tractament. El 40% dels usuaris viuen a una població diferent a la del centre (71,3% a menys de 30’). Las causes més freqüents de visita són el manteniment preventiu de l’aparell (39,9%), la cita prèvia per a revisió periòdica (32,85%) i el canvi d’aparell (20,95%). Les valoracions sobre l’accessibilitat dels centres són molt positives (la mediana en atenció telefònica, ubicació i horaris és de 9 i en temps d’espera és de 10). La mitjana de satisfacció del model actual respecte de l’anterior és de 7,51 (amb una mediana de 8). Viure a una població diferent influeix negativament en el grau de satisfacció (p=0,024). Conclusions: La principal conclusió que s’extreu d’aquest informe és que el grau de satisfacció respecte dels centres d’atenció ambulatòria és molt elevat. Caldria apropar els centres al màxim possible a les poblacions disperses (una possibilitat seria mitjançant els punts d’assistència mòbils).
dc.language.isocat
dc.publisherAgència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectSíndromes d'apnea del son - Tractament
dc.subjectCentres d'atenció primària - Catalunya - Avaluació
dc.subject.meshAmbulatory Care
dc.subject.meshSleep Apnea Syndromes
dc.subject.meshEvaluation
dc.titleImpacte dels centres d’atenció ambulatòria en el seguiment de pacients amb síndrome d’apnea-hipopnea del son
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB.6012-2102
dc.subject.decsasistencia ambulatoria
dc.subject.decssíndromes de apnea del sueño
dc.subject.decsevaluación en salud
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Barbé F, Esquinas C] Servei de Pneumologia, Hospital Arnau de Vilanova, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. Servei de Pneumologia, Hospital Universitari de Santa Maria, Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Torrente E] Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Escarrabill J] Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. Pla director de les malalties de l’aparell respiratori, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Argimon JM] Servei Català de la Salut (CatSalut), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple