Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorAlbó, Joan A.
dc.contributor.authorFarré-Rovira, Rosaura
dc.contributor.authorGarriga-Turón, Margarita
dc.contributor.authorMariné Font, Abel
dc.contributor.authorRodríguez-Jerez, José
dc.contributor.authorCastell-Garralda, Victòria
dc.contributor.authorVidal-Carrou, M. Carmen
dc.date.accessioned2019-04-01T12:01:51Z
dc.date.available2019-04-01T12:01:51Z
dc.date.issued2018-04
dc.identifier.citationAlbó JA, Farré-Rovira R, Garriga-Turón M, Mariné-Font A, Rodríguez-Jerez J, Castell-Garralda V, et al. Mesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues: l'ús de l'hipoclorit de sodi. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària, 2018.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3956
dc.descriptionRestauració; Fruites i verdures; Hipoclorit
dc.description.abstractS’avaluen diferents elements que cal tenir en compte en el procés de desinfecció de fruites i hortalisses en el marc de la restauració col·lectiva. Alhora és té en compte l’actual context normatiu, els riscos/beneficis d’aquesta practica i s’estableixen pautes per assegurar la salubritat del què s’ofereix als consumidors: • Seleccionar els proveïdors i comprovar la qualitat de les fruites i verdures subministrades. • Qui les manipula ho ha de fer tenint en compte les bones pràctiques d’higiene. • A ser possible rentar fruites i verdures directament sota el raig d’aigua de la xarxa. S’ha d’escórrer bé la fruita i les hortalisses rentades i a continuació s’ha de refrigerar. • Cas de no poder fer el rentat peça a peça o fulla a fulla, després d’haver fet el rentat sota el doll d’aigua acorrent, es poden submergir en una solució d’hipoclorit sòdic apta per a desinfectar aigua per a consum humà. Cal aplicar la concentració que indiquin les instruccions del producte però no s’han de superar els 5 minuts d’immersió. • Les fruites i verdures es tallen posteriorment per evitar que els seus fluids incrementin la quantitat de matèria orgànica de l’aigua. • Cal fer un bon esbandit i a continuació si no s’utilitzen d’immediat, refrigerar.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectAliments - Manipulació
dc.subjectHortalisses - Indústria i comerç - Aspectes higiènics
dc.subjectHipoclorit sòdic
dc.subject.meshFood Handling
dc.subject.meshSodium Hypochlorite
dc.subject.meshVegetables
dc.subject.meshFruit
dc.titleMesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues: l'ús de l'hipoclorit de sodi
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsmanipulación de alimentos
dc.subject.decshipoclorito sódico
dc.subject.decsverduras
dc.subject.decsfrutas
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple