dc.contributor | Departament de Salut |
dc.contributor.author | Albó, Joan A. |
dc.contributor.author | Farré-Rovira, Rosaura |
dc.contributor.author | Garriga-Turón, Margarita |
dc.contributor.author | Mariné Font, Abel |
dc.contributor.author | Rodríguez-Jerez, José |
dc.contributor.author | Castell-Garralda, Victòria |
dc.contributor.author | Vidal-Carrou, M. Carmen |
dc.date.accessioned | 2019-04-01T12:01:51Z |
dc.date.available | 2019-04-01T12:01:51Z |
dc.date.issued | 2018-04 |
dc.identifier.citation | Albó JA, Farré-Rovira R, Garriga-Turón M, Mariné-Font A, Rodríguez-Jerez J, Castell-Garralda V, et al. Mesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues: l'ús de l'hipoclorit de sodi. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària, 2018. |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/3956 |
dc.description | Restauració; Fruites i verdures; Hipoclorit |
dc.description.abstract | S’avaluen diferents elements que cal tenir en compte en el procés de desinfecció de fruites i hortalisses en el marc de la restauració col·lectiva. Alhora és té en compte l’actual context normatiu, els riscos/beneficis d’aquesta practica i s’estableixen pautes per assegurar la salubritat del què s’ofereix als consumidors: • Seleccionar els proveïdors i comprovar la qualitat de les fruites i verdures subministrades. • Qui les manipula ho ha de fer tenint en compte les bones pràctiques d’higiene. • A ser possible rentar fruites i verdures directament sota el raig d’aigua de la xarxa. S’ha d’escórrer bé la fruita i les hortalisses rentades i a continuació s’ha de refrigerar. • Cas de no poder fer el rentat peça a peça o fulla a fulla, després d’haver fet el rentat sota el doll d’aigua acorrent, es poden submergir en una solució d’hipoclorit sòdic apta per a desinfectar aigua per a consum humà. Cal aplicar la concentració que indiquin les instruccions del producte però no s’han de superar els 5 minuts d’immersió. • Les fruites i verdures es tallen posteriorment per evitar que els seus fluids incrementin la quantitat de matèria orgànica de l’aigua. • Cal fer un bon esbandit i a continuació si no s’utilitzen d’immediat, refrigerar. |
dc.language.iso | cat |
dc.publisher | Agència Catalana de Seguretat Alimentària |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Aliments - Manipulació |
dc.subject | Hortalisses - Indústria i comerç - Aspectes higiènics |
dc.subject | Hipoclorit sòdic |
dc.subject.mesh | Food Handling |
dc.subject.mesh | Sodium Hypochlorite |
dc.subject.mesh | Vegetables |
dc.subject.mesh | Fruit |
dc.title | Mesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues: l'ús de l'hipoclorit de sodi |
dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
dc.subject.decs | manipulación de alimentos |
dc.subject.decs | hipoclorito sódico |
dc.subject.decs | verduras |
dc.subject.decs | frutas |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |