Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorSolans-Domènech, Maite
dc.contributor.authorGavaldà-Batalla, Núria
dc.contributor.authorPermanyer-Miralda, Gaietà
dc.contributor.authorRadó-Trilla, Núria
dc.contributor.authorVizcaino, Esther
dc.contributor.authorAdam, Paula
dc.date.accessioned2019-05-28T09:47:12Z
dc.date.available2019-05-28T09:47:12Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationSolans-Domènech M, Gavaldà N, Permanyer-Miralda G, Radó N, Vizcaíno E, Adam P. Estudi exploratori de l’impacte de la recerca a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Barcelona: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya; 2019. (Monogràfic SARIS;5).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4089
dc.descriptionEstudi exploratori; Impacte de la recerca; PERIS
dc.description.abstractLes polítiques científiques europees i dels països del nostre entorn donen cada vegada més importància a l’impacte demostrable de la recerca que es duu a terme. Cal, doncs, que les organitzacions i els hospitals es vagin preparant per al canvi cultural que això suposa. En aquest document s’aborda de manera exploratòria la capacitat que té la recerca que es fa a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) de transcendir en millores assistencials i sanitàries. Es presenta un estudi exploratori on s’han recollit disset casos identificats com a bons exemples de recerca duta a terme en les dependències de l’HUVH que han portat a millores en la prevenció, en el diagnòstic i en el tractament de malalties. També s’identifiquen, de manera exploratòria, una sèrie de factors facilitadors de l’èxit en els resultats assistencials deguts a la recerca duta a terme i les possibles implicacions per a l’hospital. L’estudi exploratori ha posat llum (de manera no exhaustiva) sobre casos significatius i descriu alguns factors en comú entre ells. D’altra banda, també es descriuen algunes noves accions i direccions que es poden dur a terme per reforçar les capacitats, l’estratègia i el lideratge en aquest aspecte. Els missatges clau del document són: Les polítiques científiques europees i dels països del nostre entorn donen cada vegada més importància a l’impacte demostrable de la recerca que es duu a terme. / Malgrat que estudis internacionals demostren que els hospitals que fan recerca tenen millors resultats assistencials, cal ser capaços de demostrar aquesta contribució i millorar-ne l’organització, les capacitats i l’orientació estratègica cap a l’impacte. / S’ha fet una prova exploratòria per escoltar les experiències dels investigadors de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. En tractar-se d’una prova exploratòria, és possible que hi hagi casos interessants que han quedat fora de l’estudi. / En molts casos no es pot parlar d’atribució directa, però sí de contribució de la recerca en la pràctica assistencial. / En general, els casos estudiats suggereixen que quan més ‘obert’ és l’estudi a enfocaments pràctics, necessitats dels usuaris, a altres equips o altres disciplines, més fàcil és que l’estudi hagi tingut una contribució en la pràctica assistencial. / Per tal de millorar l’orientació a l’impacte de la recerca que es fa a l’hospital, es poden seguir diverses estratègies en els terrenys formatiu i estratègic. / L’HUVH compleix les condicions òptimes per ser motor de canvi cap a un sistema de recerca transformador.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesMonogràfic SARIS;5
dc.relation.ispartofseriesSèrie sobre recerca que transforma;
dc.relation.ispartofseriesSistema d'avaluació de la recerca i innovació en salut (SARIS);
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectInvestigació - Hospitals - Catalunya
dc.subjectMedicina - Investigació - Avaluació
dc.subjectMedicina - Investigació - Presa de decisions
dc.subject.meshResearch Design
dc.subject.meshHealth Research Plans and Programs
dc.subject.meshUse of Scientific Information for Health Decision Making
dc.titleEstudi exploratori de l’impacte de la recerca a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsdiseño de la investigación
dc.subject.decsprogramas y planes de investigación sanitaria
dc.subject.decsuso de la información científica en la toma de decisiones en salud
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Solans-Domènech M, Radó-Trilla N, Vizcaíno E, Adam P] Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Gavaldà N] Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), Barcelona, Spain. [Permanyer-Miralda G] Hospital Universitari Vall d'Hebron, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple