Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorMerino-Márquez, Ana M.
dc.contributor.authorCatalán-Vega, Marcos A.
dc.contributor.authorSemaan-Llurba, Silvia
dc.contributor.authorMartín-Castro, Alicia
dc.contributor.authorFortuny-Benaiges, Marta
dc.date.accessioned2019-11-29T07:39:19Z
dc.date.available2019-11-29T07:39:19Z
dc.date.issued2019-11
dc.identifier.citationMerino-Márquez AM, Catalán-Vega M, Semaan-Llurba S, Martín-Castro A, Fortuny-Benaiges M. Nous serveis en la divulgació científica en ciències de la salut. Pòster presentat a: III Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya; 2019 Novembre 14-15; Barcelona.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4433
dc.descriptionDivulgació científica; Comunicació científica; Nous serveis bibliotecaris
dc.description.abstractLa divulgació sempre ha estat una tasca inherent als serveis de les biblioteques. La Biblioteca Sant Joan de Déu pel seu context organitzatiu i concepció de serveis ha estat molt sensible a la comunicació i divulgació científica, més enllà de la comunicació i divulgació de col∙leccions i recursos científics. La missió de la Biblioteca Sant Joan de Déu és la de donar suport al aprenentatge, docència, recerca, innovació i gestió dels estudiants, profesors i professionals dels centres de Sant Joan de Déu, que engloben desde l’Escola Universitària d’Infermeria, a Hospitals (Sant Joan de Déu Barcelona o Parc Sanitari Sant Joan de Déu) a centres de foment de la recerca com la Fundació de Recerca Sant Joan de Déu. A més a més la Biblioteca es troba integrada en el Departament de Gestió del Coneixement i Comunicació Científica, el que fa que tot l’equip de Biblioteca i el de Comunicació estigui molt orientat al suport a l’activitat de recerca i sensibilitzat en el suport a la comunicació científica. Per tot això, i desde fa un parell d’anys la Biblioteca Sant Joan de Déu s’ha obert a nous serveis de divulgació científica on el seu paper aporta un valor interessant en la comunicació. En aquest sentit s’han portat a terme diferents serveis/projectes: 1. Divulgació de resultats de la recerca on l’equip de biblioteca té un paper proactiu en la detecció d’articles escrits pels nostres professionals i que els seus resultats poden ser interessants per la divulgació científica social. 2. Notícies científiques vs “fake news” on pensem que el bibliotecari pot aportar una visió professional del que són les fonts segures i fiables en ciències de la salut. 3. Medicina gráfica on s’està iniciant una col∙laboració per visualitzar el paper dels còmics i novel∙les gràfiques en el món de les ciències de la salut. Aquests projectes estàn en diferents graus d’implantació, per la qual cosa requereixen dun nivell d’assentament i consolidació que ens permetin en un futur proper una avaluació dels resultats i aportació dels mateixos.
dc.language.isocat
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectDivulgació científica
dc.subjectBiblioteques mèdiques
dc.subjectServeis d'informació
dc.subject.meshScientific Communication and Diffusion
dc.subject.meshLibraries, Medical
dc.subject.meshInformation Services
dc.titleNous serveis en la divulgació científica en ciències de la salut
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.subject.decscomunicación y difusión científica
dc.subject.decsbibliotecas médicas
dc.subject.decsservicios de información
dc.relation.conferencenameIII Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya
dc.relation.conferencedate2019-11
dc.relation.conferenceplaceBarcelona
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/submittedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationDepartament de Gestió del Coneixement i Comunicació Científica, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Esplugues de Llobregat, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple